Докато в Европа мнозина се надяват бензиновите и дизеловите двигатели

...
Докато в Европа мнозина се надяват бензиновите и дизеловите двигатели
Коментари Харесай

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога

Докато в Европа мнозина се надяват бензиновите и дизеловите мотори да останат на пазара под някаква форма, то в Съединени американски щати се любуват с цялостни сили на огромните бензинови осмаци. Доказателство за това е последният модел на Ford, носещ името Raptor R и показващ ни най-наточената версия на пикапа F-150 правена в миналото.
`Бензинов

За задачата от Ford са взели към този момент модифициран пикап от серията Raptor и са сложили 5.2-литров мотор от Shelby GT500, дружно с напълно ново окачване. Така новият Raptor R може да се похвали с мощ от 710 конски сили и оптимален въртящ миг от 868 нютон метра. Това е с 60 конски сили по-малко от мощността при Mustang и с 2 конски сили по-малко от главния конкурент в лицето на RAM TRX. Понижената мощ спрямо тази на Mustang се е наложила заради промяната на една от ролките на суперчарджъра за по-добро систематизиране на въртящия миг в ниски и междинни скорости, които ще са по-често употребявани при пикапа.
`Бензинов

И макар, че моторът е забавна част от пикапа, то окачването е на още по-високо равнище. То е въодушевено от спортните коли Baja с петточково окачване в задната част и ход от 330мм начело и 358мм откъм гърба. Амортисьорите могат да се ръководят посредством електроника, която да ги втърдява или отпуска за друго държание на пътя или отвън него. Разстоянието от най-ниската точка на пикапа до земята е 333мм, като за това оказват помощ и 37-инчовите гуми с които той излиза от завода.
`Бензинов

Визуално може да познаете върховия пикап по капака с по-голяма извивка в централната част, оранжевите акценти и буквата R на разнообразни места в интериора и екстериора, както и специфичните графики по вратите и задните калници. Седалките са дело на Recaro с кожа и алкантара,а върху вратите са сложени детайли от въглеродни нишки.
`Бензинов

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР