Докато в Бургас е 20 градуса, по планините вече вали

...
Докато в Бургас е 20 градуса, по планините вече вали
Коментари Харесай

Прогнозата на синоптиците за сняг се сбъдна: Вижте къде е зимна приказка

Докато в Бургас е 20 градуса, по планините към този момент вали сняг

Днешната прогноза на синоптиците се сбъдна. На доста места в Рила и Пирин падна сняг и е същинска зимна приказка. Meteo Balkans разгласиха видео от подслон Тевно езеро, който се намира на  2512  м надморска височина. На фрагментите се вижда, че в региона се е образувала снежна завивка.

Идентична е обстановката и в Рила и най-високата точка на Балканите - връх Мусала. От към обед там вали сняг. Покривка има даже и към едноименната хижа, намираща се в подножието на върха - на 2389 м надморска височина. По планините е прохладно, с сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра е към 11°, на 2000 метра - към и под 5°.

Далеч по-топло е обаче към морето. В Бургас сега е облачно, духа вятър, само че термометърът демонстрира 21 градуса. 

През нощта ще има забележителна облачност, само че ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°. Утре преди обяд на доста места в низините ще има ниска облачност или мъгла, които последователно ще се разсеят и намалеят и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Значителна ще се задържи облачността над крайните северозападни региони, където са вероятни ръмежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София към 16°.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР