Докато усилията за предоставяне на хуманитарна помощ са концентрирани към

...
Докато усилията за предоставяне на хуманитарна помощ са концентрирани към
Коментари Харесай

Инфраструктурни и политически проблеми пречат на спасителните операции в Сирия

Докато напъните за даване на филантропична помощ са съсредоточени към тежко потърпевшата Турция, от ден на ден интернационалните организации дефинират прилежаща Сирия като по-проблемна за бързите доставки и спасяването на оживелите. Жертвите в опустошената северозападна част, следена от опозицията на президента Башар Асад, доближиха 1600, а стотици здания са сринати до основи, съобщи БНР.

Времето изтича за спасяването на стотици фамилии, затрупани под руините на стотици здания в северозападна Сирия, съобщи ръководителят на ръководената от опозицията работа за гражданска отбрана Раед ал Салех. От известната като " Белите каски " организация желаеха незабавна интернационална помощ.

" Всяка секунда значи избавяне на животи и ние призоваваме всички филантропични организации за материална помощ и бърза реакция ", сподели той. В регионите, следени от бунтовниците, избавителните действия са възпрепятствани от неналичието на съоръжение, както и от тежките зимни условия.

В момента не може да се реализира връзка с големи елементи от района заради щета на информационните мрежи. От интернационалните организации, които работят в региона, предизвестяват, че ще отнеме известно време, до момента в който дойде помощта. През последните години връзката на Северозападна Сирия със света се реализира единствено през един дребен пропускателен пункт на турската граница, през който може да се транспортират артикули до следените от опозицията региони.

Германският външен министър Аналена Бербок прикани Русия да окаже напън върху Башар Асад да разреши бърз и безконтролен достъп до опустошените региони. " Важно е оръжията да бъдат оставени настрани и всички старания в района да са ориентирани към филантропична помощ за потърпевшите ", добави първият посланик на Берлин.

Задочен отговор пристигна от Дамаск, където президентът на сирийския Червен полумесец Халед Хбубати показва подготвеност помощта да стигне до сринатите обитаеми места, като означи нуждата от тежка техника за почистване на руините:

" Готови сме да изпратим ескорт с помощи през пресечната линия до засегнатите региони в Идлиб. Ако силите на опозицията ни отворят път, ще тръгнем. Нямаме проблем с това ".

Помощта за Сирия, с която Германия няма публични дипломатически връзки, се изпраща посредством интернационалните неправителствени организации.

От Световната здравна организация дефинираха Сирия като проблематичната страна, която за разлика от Турция, се бори с дългогодишна филантропична рецесия, която се дължи на гражданската война и епидемията от холера. СЗО разгласи, че изпраща медицински комплекти за незабавни хирургични интервенции и медицински екипи. Международната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации стартира да оказва помощ с храни в региона на Алепо, като разгласи подготвеност да разшири мащабите на активността си.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР