Докато украинският флаг не бъде издигнат над Херсон няма смисъл

...
Докато украинският флаг не бъде издигнат над Херсон няма смисъл
Коментари Харесай

Михайло Подоляк: Твърде рано е да се говори за руско изтегляне от Херсон

Докато украинският байрак не бъде повдигнат над Херсон няма смисъл да приказваме за съветско евакуиране, добави Подоляк

Висш консултант на украинския президент съобщи през днешния ден, че е прекомерно рано да се приказва за евакуиране на съветските войски от град Херсон в южната част на страната, съобщи Ройтерс, представена от .

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу през днешния ден подреди на съветските войски да се изтеглят от западния бряг на река Днепър на фона на украинските офанзиви наоколо до Херсон.

" Трябва да вършим разлика сред думи и каузи ", съобщи Михайло Подоляк, който е политически консултант на украинския президент Володимир Зеленски. 

" Докато украинският байрак не бъде повдигнат над Херсон няма смисъл да приказваме за съветско евакуиране ", добави той.

Подоляк сподели още, че в Херсон, който беше високомерен от Русия малко след началото на нашествието и в този момент е във фокуса на украинската контраатака, към момента има съветски сили. " Украйна не взема под внимание тези изказвания (от Русия) ", добави той.

" Все още е рано да се приказва за отдръпване на съветските войски от Херсон: в града е ситуирана формация на въоръжените сили на Руската федерация и в района се струпва спомагателна жива мощ ", съобщи Подоляк. " Нашите въоръжени сили работят според своя проект: разузнаване, оценка на риска, ефикасна контраофанзива ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР