Докато у нас само се шушука за предполагаемата (или пък

...
Докато у нас само се шушука за предполагаемата (или пък
Коментари Харесай

Горчиво! Лидерът на гръцката СИРИЗА се омъжи за приятеля си в САЩ

Докато у нас единствено се шушука за хипотетичната (или пък напълно ясна) полова ориентировка на политиците и възможните им сътрудници, то южните ни съседите са минали на напълно друго равнище. Новият водач на партия СИРИЗА Стефанос Каселакис се омъжва през днешния ден в Съединени американски щати за своя сътрудник Тайлър Макбет. Двойката ще встъпи в цивилен брак в Хемптънс, Ню Йорк. 

Членовете на управителния орган на партията му насочиха своите положителни пожелания. Очаква се през лятото тържество да има и в Гърция.

По-рано в изявление за гръцка телевизия

Каселакис описа, че той и сътрудникът му имат предпочитание да имат деца посредством сурогатна майка.

„ С Тайлър желаеме да имаме две момчета - Аполон и Илия. Бихме желали личността на всеки един от нас да се придвижи върху децата “, сподели президентът на СИРИЗА.

Преди няколко месеца, когато бяха оповестени претендентите за избора на нов водач на СИРИЗА след оставката на Ципрас, името на Стефанос Каселакис не провокира сензация, защото

той бе считан за новобранец от „ изселниците “, защото от 14-годишен живее в Съединени американски щати.

Пет месеца по-късно, на 25 септември, Стефанос Каселакис завоюва лидерската борба с двуцифрена разлика във вътрешнопартийния развой на СИРИЗА против любимеца Ефи Ахциоглу.



Широка популярност той закупи в телевизионна изява, където отговори на хомофобските мнения на претендент за народен представител от „ Гръцко решение “ по отношение на своята ориентировка.

„ Това не е мнение, това е моят живот “,

беше репликата на Стефанос Каселакис, която го направи приветлив на прогресивните жители – както вътре в СИРИЗА, по този начин и отвън нея.

Стефанос Каселакис беше показал колегата си посредством формалното видео, с което разгласи, че се кандидатира за президент на СИРИЗА.

„ Запознах се с Тайлър, когато бях на 31. Медицинска сестра в интензивното поделение, той стоеше безсънен до пациентите през нощта, а правеше докторантурата си денем “, споделя той.

Кой е Стефанос Каселакис?

Той е брокер от банката „ Голдман сакс “. Каселакис е на 35 години, в никакъв случай не е заемал политическа служба и е прекарал огромна част от трудовия си стаж в Съединени американски щати.

Стефанос Каселакис е първият политик, който е открит гей, който оглавява гръцка политическа партия.

В Гърция, където обичайното семейство си остава един от стълбовете на обществото, Каселакис редовно се демонстрира с Тайлър Макбет.

Стефанос Каселакис оглавява СИРИЗА след две тежки изборни загуби на парламентарните избори през май и юни, написа Българска телеграфна агенция. 

Любопитното е, че той се кандидатира за депутатско място на последните парламентарни избори, само че не беше определен. Приближени на Ципрас разказват Каселакис като безкористен и кадърен да бъде министър председател на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР