Докато Турция продължава борбата си срещу новата пандемия на коронавирус,

...
Докато Турция продължава борбата си срещу новата пандемия на коронавирус,
Коментари Харесай

Турция изненадващо: Краят на пандемията идва!

Докато Турция продължава битката си против новата пандемия на ковид, министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа сподели, че краят на пандемията наподобява е близо.

"Може би живеем в сериозните последни месеци ", сподели министърът на конференция след среща на оперативната група за ковид в страната.

Koca означи, че заразяването с вируса се е ускорило през последните два месеца, добавяйки, че процентът на инфекциите не се забавя и прикани хората да вземат защитни ограничения.

"Натискът, който оказва върху нашите здравни експерти, се е нараснал с 4-5 пъти ", сподели той.

Турция също увеличи броя на чиновниците на 11 000 от 6000 за наблюдаване на разпространяването на вируса, добави той.

"Днес светът е в по-трудна фаза на COVID-19, в сравнение с при започване на пандемията ", сподели Коча и добави, че проучванията на имунизациите ще покажат позитивни резултати до края на годината.

Koджa акцентира, че 51,6% от леглата в лечебните заведения в Турция са заети, отделенията за интензивно лекуване работят с потенциал 66,3% и се употребяват 33,6% от наличните респиратори.

Министърът добави, че отделенията за интензивно лекуване работят с потенциал 72,5% в Измир, 63,23% в Анкара и 59,61% в Истанбул.
От инфектираните 7,1% страдат от пневмония.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че Турция е почнала последното изследване във фаза III на пробна китайска ваксина против ковид в сряда.

"Първото приложение на имунизацията "Синовак " стартира с трима здравни служащи от университета Хаджеттепе, които непринудено се включиха в опитите ", сподели Koджa.

Ваксината ще бъде приложена на сред 1200 и 1300 здравни служащи в продължение на 10 дни, а втора доза ще бъде дадена 14 дни след първата.

Професор Серхат Юнал, член на Научния съвещателен съвет на Министерството на здравеопазването по въпросите на ковид, съобщи в четвъртък на конференция в столицата Анкара, че в „ най-лошия сюжет “ имунизацията може да обезпечи краткотрайна отбрана и в случай че се окаже ефикасна, може отбрана на популацията за три до четири години.

"След като съумеете да прекъснете веригата на инфекцията, имате опция да спрете пандемията ", сподели той.

Кандидатът за ваксина "Синовак " по-късно ще бъде прибавен на доброволци с хронични болести, за имунизиране на 13 000 души.
Резултатите от изследването ще бъдат изпратени на Световната здравна организация.

Очаква се имунизацията да бъде лицензирана и налична за всички, в случай че опитите съумеят, до началото на 2021 година
Коджа добави, че Турция продължава личните си опити за създаване на ваксина.

Министърът добави, че с изключение на по китайската ваксина, в Турция се тества върху доброволци и друга ваксина, създадена от компанията Файзер. От Русия също желаят да проведат тествания на тяхната ваксина на фаза III в Турция, само че настояването им се прави оценка и евентуално ще бъде взето решение идната седмица, сподели здравният министър Коджа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР