Докато цялата страна е обхваната от местни избори, МО решава

...
Докато цялата страна е обхваната от местни избори, МО решава
Коментари Харесай

МО отново разпродава имоти в столицата, ще никнат нови жилища в районите Витоша, Сердика и Люлин

„ Докато цялата страна е обхваната от локални избори, МО взема решение да продаде до края на предизборната акция 15 парцела на стойност над 25 млн. лева “. Това съобщи пред публицисти депутатът от ГЕРБ/СДС Христо Гаджев.

Заместник-председателят на Комисията по защита в 49 Народно събрание прикани отрасловия министър Тодор Тагарев да ревизира решението и да анулира продажбата на парцели в София.

Три от огромните парцели са в София - в регионите Витоша, Сердика и Люлин, с обща начална цена 11.5 млн. лева

„ Според Общия организационен проект на София в тях ще се осъществя строителство с общо РЗП към 150 000 кв.м. По-лошото е, че тази продажба в действителност нарушава програмата на държавното управление Денков-Габриел. В нея е записано следното: Придобиване на жилища за военножилищния фонд на МО посредством контракти за преотстъпено право на градеж в парцели с отпаднала нужда в гарнизони с непрекъсната дислокация на военни формирования “, акцентира Гаджев.

„ Как МО чака да извърши тази точка от програмата, откакто разпродаде тези парцели? Ето за какво с сътрудниците от ГЕРБ-СДС, ППДБ и Движение за права и свободи призоваваме продажбата на тези парцели да бъде прекъсната незабавно и повече да не се позволява продажба на парцели в градове с дислокация на военни формирования “, съобщи Христо Гаджев.

В противоположен случай имаме готови и законодателни решения, които ще внесем, добави той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР