Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо,

...
Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо,
Коментари Харесай

Журналист за Брендо: Той не беше типичен представител на ъндърграунда

Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той  се разхожда под дърво и камък. През септември 2021 г. беше арестуван в Украйна, а 8 месеца той се оказва в България. Казват, че се е намирал във Врачанско. Днес, 15 години по-късно Евелин Банев е нарушител за три страни. Има присъди за наркотрафик в Италия и Румъния и една за пране на пари от наркотрафик в България. И съумява да избяга от правораздаването. Винаги. Докато 3 страни го търсят, Евелин Банев се озовава в Тлачене. Село с 351 поданици сред Враца и Бяла Слатина. Кметът на селото знаел кой е Брендо, само че не знаел името му по персонална карта. В кметството не разполагат и с опция за инспекция в такива осведомителни масиви. Разбрал кой е бил индивида едвам, когато го потърсили служителите на реда.

Брендо продължава да се търси.  Докато евентуално търси трюфели в някое друго китно селце на България.

Защо е толкоз елементарно да избягаш от правораздаването, само че е толкоз мъчно да бъдеш заловен, приказва журналистът от " 24 часа ", Кирил Борисов.

Случайят на Брендо е доста забавен, доста тайнствен и нехарактерен за представителите на родния ъндърграунд, сподели той, и изрази подозрение дали индивидът в селото в действителност е бил Брендо. По думите му Банев е в никакъв случай не е бил в никакъв случай не е бил характерен представител на андерграунда, на мъжете " с дебелите вратове, с спортните екипи, който се крие, върви с 10 души защита ".

Нямаме доста наказани престъпни босове в България от такова равнище и въпреки всичко той не лежи в пандиза, уточни журналистът. По негови думи той постоянно уснптява да се измъкне, евентуално поради комбинативността му, персоналните контакти в службите за сигурност. Журналистът е на мнение, че над Брендо няма политически чадър.

Борисов е на мнение, че Брендо влиза в България и излиза, споде персоналните задължения, които има.

Той разяснява възможна връзка сред знаковите убйства на Красимир Каменов, прочут като Къро, на Алексей Петров и внезапната гибел на Ангел Христов по този начин: " Смъртта на Ангела Христо, съгласно мен, няма връзка с тези събития. Убийството на Къро и на Алексей Петров може би са свързани индиректно с процесите на разбъркването на пластовете в страната в това дава отражение и надолу, някъде се препитат ползи. Но да са директно свързани, нямам доверие. " Кирил Борисов счита, че за убийството на Петров, че може би ще разберем кой е имал интерес от това, по какво е работило МВР и прокуратурата във връзка убийството му, само че сигурно да се установи кой го е поръчал и той да бъде изпратен в по тази причина евентуално няма да се случи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР