Докато цял свят говори за Оскарите на 13 март -

...
Докато цял свят говори за Оскарите на 13 март -
Коментари Харесай

Нито дума за Навални, или защо руските телевизии не отразиха Оскарите

Докато целия свят приказва за " Оскарите " на 13 март - най-големите съветски телевизионни канали не загатват нито дума за филмовите награди.

Това споделя съветският уебсайт " Агентство ", който наблюдава утринните вести и блокове на " Първи канал ", " Россия 1 " и НТВ.

Пълното игнориране на премиите се случва на фона на обстоятелството, че Академията даде премия за най-хубав документален филм на за отравянето на Алексей Навални с новичок от съветски сътрудници на службите за сигурност.

Водещите вести за " Първи канал " и " Россия 1 " се оказват следващият обстрел в Донецк, митингите в Израел и Молдова, наводняване в Саратовската област, снеговалеж в крайния източноазиатски съветски регион Приморие, връщане на съветски деца от Сирия и следствие за саботажа на " Северен поток 1 и 2 ".

НТВ прави свои вести за шоу бизнеса, само че в тях загатва единствено за 65-годишнината на Шарън Стоун на 10 март, а не за преди малко връчените награди на Филмовата академия.

Поведението на телевизионните канали е необичайно на фона на по-свободното отразяване на " Оскарите " в онлайн медиите.
Дори " РИА Новости " и ТАСС разискват премиите и загатват за статуетката за кино лентата " Навални ", въпреки и в самия завършек на публикациите си - при " РИА " новината не участва на челно място в home page.Икономически насочени медии като РБК и " Коммерсант ", за сметка на това, разгласяват обособени публикации, в които обръщат особено внимание, че филмът за съветския опозиционер е награден за най-хубава документалистика. " Любимият вестник на Путин " - " Комсомолская истина " - също се самоцензурира, като в отразяването на новините от " Оскарите " не се загатва нищо за проблематичната за Кремъл категория.Същото важи и за " Российская газета ", която отразява церемонията напълно в резюме, без да загатва за Алексей Навални към 9 ч. сутринта.
Цялото семейство на Навални участва на церемонията, като брачната половинка му Юлия изнесе малко слово с обръщение до него:

" Моят брачен партньор е в пандиза единствено поради това, че приказва истината. Моят мъж е в пандиза единствено тъй като пази демокрацията. Алексей, бленувам за деня, в който ще бъдеш свободен и нашата страна ще бъде свободна. Остани мощен, обич моя ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР