Докато целият свят го слуша: Путин обяви, че продължава войната

...
Докато целият свят го слуша: Путин обяви, че продължава войната
Коментари Харесай

Вечерни новини: Путин обяви, че продължава войната си; Кабинетът ще огласи „аномалиите“ при цените

Докато целият свят го слуша: Путин разгласи, че продължава войната си
Докато целият свят го слушаше, Владимир Путин употребява момента още веднъж да упрекна Украйна и Запада за започнатата от самия него война в Европа и даде обещание да я продължи, до момента в който не реализира задачите си. Днес съветският президент направи първото си огромно послание към нацията, година след нахлуването в Украйна. Изненадващо обаче предаването на речта беше прекратено заради механически проблеми.
Кабинетът ще огласи „ аномалиите “ при цените в България
Първите данни за практиките при ценообразуването на питателните артикули ще се разгласят идната седмица и непрекъснато ще се оповестява за резултатите от инспекциите. Това заяви пред публицисти в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев, без да прецизира под каква форма ще е достъпът до информацията и дали ще е през уеб страницата, който приготвяше служебното държавно управление.
Съдът пусна процедурата за медицинските хеликоптери
България е крачка по-близо до това да се снабди с медицински хеликоптери. Върховният административен съд (ВАС) потвърди, че жалбата на американската „ Бел Текстрон Инк. “ против процедурата по директно договаряне на Министерството на здравеопазването е несъстоятелна.
Нови избори? Две трети от българските компании страдат от политическата рецесия
Около две трети от компаниите в България споделят, че политическата рецесия през миналата година им е навредила. Спиралата от нови избори, която стартира още напролет на 2021 година и продължава до през днешния ден, лишава бизнеса в страната от по този начин нужната предсказуемост за вложения и развиване.
Продажбите на електрически коли в България порастват с 50%
През януари 2023 година продажбите на нови електрически коли в България нарастват с 50% по отношение на същия месец на 2022 година, само че все пак най-предпочитани остават бензиновите и дизелови коли – тренд, който продължи през цялата 2022 г. Тенденцията обаче не се следи единствено в България, а е обща и за целия Европейски съюз, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Продажбите на нови коли у нас скачат с 9.8% през януари 2023 година по отношение на година по-рано, като общите бройки доближават 2 227. 
Как го прави Гърция: Market Pass за помощи за храна
В Гърция дълго чаканата онлайн платформа за подаване на заявки Market Pass за приемане на дребна финансова помощ за покупки към този момент е отворена, а бенефициентите са почти 85% от гръцките семейства, пишат гръцки медии.
Българска платформа свързва заведения за хранене с производители в Люксембург
Първата българска платформа, която свързва производители, търговци и заведения за хранене, ще излезе на интернационалния пазар до края на годината. Първите стъпки са навлизане в Люксембург, а идващите цели са Гърция и Турция.
Китай към този момент не е жизнеспособна „ международна фабрика “
Ограничаването на достъпа на Китай до напреднали технологии от страна на Съединени американски щати убиват неговата жизненост като индустриална база за експорт. Това твърди ръководителят на японската Kyocera, който е един от най-големите производители на съставни елементи за чипове в света. Компанията реалокира производството си другаде и влага съществено в уреди вкъщи, написа Financial Times.
Френската Engie също заведе арбитражно дело против „ Газпром “
Още една европейска енергийна компания е почнала арбитражно дело против съветската „ Газпром износ “ поради недоставен газ. Става въпрос за френския колос Engie, който е стартирал производството при започване на четвъртото тримесечие на 2022 година, излиза наяве от доклада на сдружението, оповестен през днешния ден.
От класната стая до цифровата промишленост: Пътят до триумфа на един 31-годишен търновец
Вдъхновяващите истории за триумфа са на всички места към нас и точно те внасят позитивизъм в живота ни. Такава е и историята на Александър Иванов, изпълнителен шеф на цифрова организация. Той е образец за младеж и бизнесмен, който съумява да извърви нелекия път до мястото, където е сега. Със мощ, с воля, с готовност за развиване.
Имение в Карибския басейн е измежду най-скъпите парцели в света
Огромно имение в Карибския басейн е оповестено за продажба с цена от 200 млн. $, което го прави най-скъпия парцел, излизал в миналото на пазара в района, както и един от най-скъпите парцели за продажба в света. Имението, което носи името The Terraces, се простира на повърхност от 17 акра и включва общо девет постройки. То се намира на дребния частен остров Мустик, който е част от карибската страна Сейнт Винстент и Гренадини, написа CNBC.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР