Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко

...
Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко
Коментари Харесай

Методи Андреев: Главният прокурор е уязвим и няма ход назад

„ Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, до момента в който тези тежки подозрения за престъпни закононарушения против интереса на България не бъдат разкрити и до момента в който ГЕРБ не получи водач с европейски профил в лицето на Мария Габриел, мога да предвиждам, че Радев дълго време ще ръководи. В този смисъл, оставането на Борисов отпред на партията, неналичието на предпочитание на ГЕРБ да сменят образа си с действителен европейски, това значи президентът да резервира позициите си ”. Това съобщи някогашният народен представител от ГЕРБ и някогашен ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

По думите му „ водещата българска партия, каквато се явява ГЕРБ, е с тежко престъпно минало, защото нейният водач е упоменат персонално от към момента настоящия основен прокурор с три имена. Така нормално хората се обръщат към хора, които могат да станат обвинени ”. Андреев счита, че „ топката е в прокуратурата “. „ Главният прокурор няма ход обратно, той става уязвим с тези думи. Той не загатна името на Делян Славчев Пеевски ”, съобщи Андреев.

„ Да, България ” се ръководи от граблив олиргахичен модел. Той бе основан още от ръководството на Българска социалистическа партия, в първите години на смяната ”, добави Андреев. Според него този модел е завещан от ГЕРБ и от Движение за права и свободи.

В студиото беше и политологът Кристиян Шкварек, съгласно който в България институциите са като фиданки – през няколко десетилетия ги изкореняваме и започваме изначало. „ Колкото по-често го вършим това премахване, толкоз повече се отдалечаваме от този бленуван западен модел ”, сподели той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР