Докато Тони продължаваше да ругае персонала и да омаловажава хората

...
Докато Тони продължаваше да ругае персонала и да омаловажава хората
Коментари Харесай

Милионер се подиграва на скромно семейство в ресторанта, но сервитьорката му подава бележка и той едва не припада

Докато Тони продължаваше да ругае личния състав и да омаловажава хората към себе си, той не знаеше, че кармата ще го настигне. Сервитьорката мушна дискретно записка в ръката му, записка, която съдържаше шокиращата истина за личното му минало, истина, която той толкоз доста се бе опитвал да погребе. Това беше загадка, която щеше да разкрие най-мрачните му секрети на света и до момента в който четеше тези думи, лицето му пребледня от боязън. Арогантността на милионера се срина и той най-сетне осъзна, че парите не могат да го предпазят от следствията от дейностите му.

Без възприятие за виновност

Цял живот Тони е бил обгрижван. Не тъй като го заслужаваше, а тъй като смяташе, че парите и властта му дават право на такива привилегии. Тони се усмихваше от ухо до ухо, когато бедното семейство, с което се подиграваше цяла вечер, излезе от ресторанта с наведени глави. Той се усещаше извънредно горделив от себе си и даже не изпитваше грам виновност за ужасното си държание. Поне не още.

Докато се наслаждаваше на хипотетичната си победа, Тони не знаеше, че Вселената има метод да балансира везните. Нощта надалеч не беше свършила и следствията от дейностите му щяха да се стоварят върху него като приливна вълна, отмивайки възприятието му за право и го заменяйки с горчив усет на разкайване, който в никакъв случай нямаше да не помни.

Бележката

Разбира се, не всички бяха съгласни с държанието му. Проницателният сервитьор беше измежду първите, които се опълчиха на него и направиха нещо по въпроса. Семейството си беше отпътувало от 5 минути, когато една от сервитьорките се приближи до Тони. Дискретно и надалеч от погледа на другите на масата му, тя му пуска записка. Тони видя от погледа й, че това е съществено. Той се извини от гостите си и отиде до банята, с цел да прочете бележката.

Докато разгръщаше листа, самодоволното му изражение постепенно избледня, сменено от възходящо възприятие на боязън. Думите на бележката разкриват шокиращо разобличаване за личното му минало, истина, която той обезверено се е опитвал да погребе. Тони осъзна, че не е толкоз несломим, колкото си мислеше, и следствията от дейностите му най-сетне го настигнаха.

Беше толкоз малоумен

Сърцето на Тони потъна в дъното, когато осъзна последствията от дребната си вечер на развлечение с препъване на сила. Докато очите му се плъзгаха по листа хартия, челюстта му падаше от ден на ден и повече. Не можеше да повярва. Как е могъл да бъде толкоз малоумен?

Защо изгони това оскъдно семейство от ресторанта? Какво пишеше на бележката, която Тони получи от сервитьорката? И за какво изглеждаше, че в този момент ще съжалява?

Изискан ресторант

Докато готвачите се бързаха да изпълнят екстравагантната молба на Тони, личният състав си замени многозначителни погледи, осъзнавайки, че довечера ще бъде друга от всяка друга. Едва ли са подозирали, че този празник ще докара до непредвиден поврат на събитията, който ще провокира възприятието на Тони за право и ще разкрие същинския темперамент на индивида зад благосъстоянието и арогантността.

Той стартира, като пускаше просташки смешки на гостите на масата си, като се увери, че приказва задоволително високо, с цел да може масата да го чуе по какъв начин

наскърбява групата. Той разяснява по какъв начин е допустимо масата до тях да може да си разреши да вечерят на хубаво място като това. Той направи подигравателни забележки за това какъв брой е поръчало фамилията, чудейки се дали ще могат да си платят сметката. Семейството продължи вечерта и завърши с храненето си, без да обръща внимание на грубите му мнения. Те щастливо си говореха между тях и това, несъмнено, раздразни Тони още повече – което го накара да усили напъните си. Когато беше сервирано първото ядене на масата им, той стартира да хвърля дребни части храна в посока на фамилията, което провокира смях от тази страна.

Тъй като напъните на Тони да предизвика фамилията се проваляха, изнервеността му ескалира дотам, че личният състав на ресторанта го видя и в последна сметка го помоли да спре. Това беше първият път, когато някой му прави забележка за държанието му и той не го одобри добре. Той твърди, че тези хора не заслужават да бъдат в същия ресторант като него, като се има поради какъв брой значим и богат е той. Освен това нямаше метод да си разрешат нещо от менюто.

Конфронтацията сред Тони и личния състав означи забележителен поврат през вечерта. Ресторантът беше достигнал лимита си в толерирането на държанието му и оспорването на правото му го вбеси. Тъй като напрежението продължаваше да пораства, ставаше явно, че тази борба ще има далечни последствия освен за Тони, само че и за всички тези, които бяха очевидци на неговите лудории и фамилията, което тихомълком бе понасяло издевателството му.

Докато той продължаваше с оплакванията си, фамилията най-сетне постави пари на масата и се изправи. Въпреки че чиниите им бяха едвам допрени, несъмнено изглеждаше, че им е писнало от тирадата на Тони. С очите си Тони видя по какъв начин фамилията си потегля и се почувства победител. Той беше уверен, че нямат право да бъдат в изтънчен ресторант. Приятелите му радостно се любуваха на „ успеха “.

Семейството

Сара сервитьорката

Сара беше сервитьорката, която се грижеше за масата на Тони през цялата нощ. Въпреки грубия коментар и буйното държание, тя не говореше против групата, с цел да резервира мира, до момента в който не чу Тони да приказва с един от сътрудниците си. Той я попита дали знае кое е фамилията, което преди малко си е тръгнало. Сервитьорката сподели, че не са от този квартал, само че Сара, която ги обслужваше цяла нощ, познаваше фамилията добре.

Сара отиде до бара, с цел да сервира на масата още една порция питиета и бързо сграбчи бележника си. Тя надраска нещо бързо и дискретно плъзна листа на Тони, като се увери, че останалите на масата не го виждат. Тони бързо сграбчи листчето, само че не пожела да го прочете пред групата.

Докато дискретно разгръщаше бележката, очите му се разшириха от потрес, когато прочете думите, написани от Сара. Разкритието, което беше споделила за самоличността на фамилията, остави Тони замаян и сложи под подозрение всичко, което мислеше, че знае за хората, които преди малко бе ругал и тормозил. Бележката съдържаше истина, която щеше да провокира същинската му същина, и той не можеше да избяга от тежестта на нейното обръщение.

Минаха часове, без да се случва безусловно нищо до края на следобеда. Тони седеше на бюрото си и четеше новинарска публикация, когато телефонът най-сетне иззвъня. Стресираният мъж погледна телефона си. Беше чужд номер. Тони си пое надълбоко въздух, преди да успее да събере кураж да го вдигне. Това беше – той най-сетне ще разкрие мистерията на снощните събития.   От другата страна на линията Тони чу пресипнал мъжки глас с доста сериозен звук, който го поздрави.

 — Здравей, Тони. Тони незабавно отговори, като попита дали се обажда за случая с ресторанта през вчерашния ден. Милионерът към този момент не му се чакаше. Нямаше смисъл да се протака; той трябваше да позволи това допустимо най-скоро.

Гласът от другата страна остана спокоен и невъзмутим, когато отговори: „ Да, аз съм.

Вярвам, че имаме някои въпроси за разискване по отношение на вашите дейности и техните последици. “ Сърцето на Тони биеше бясно, до момента в който той се приготвяше да се изправи лице в лице с истината и последствията от държанието си, осъзнавайки, че това позвъняване ще означи забележителна повратна точка в живота му.

Той прекъсна обаждащия се, с цел да изясни, че е ангажиран човек. С цялото ми почитание, той беше ангажиран и имаше дълъг лист със задания, които се нуждаеха от вниманието му, цялата тази обстановка му беше лишила цялото допустимо време и внимание, които можеше да отдели. Ако искаше да каже нещо за нощес, щеше да е най-добре да го каже в този момент, преди най-сетне да реши, че му е задоволително и просто да приключи диалога.

Съпругът на Сара

Това, което Тони не знаеше, беше фактът, че той в действителност беседва със брачна половинка на Сара, който се преструваше, че е татко на унизеното семейство. Целта на Сара беше да си отмъсти на Тони, че е обидил всички в ресторанта и да го накара да заплати за неуместното си държание. Това беше проектът, който тя измисли – да накара Тони да се гърчи с бележката и да накара брачна половинка й да се обади на Тони на идващия ден, с цел да го опише.

Сложната скица на Сара бе съумяла да раздруса Тони и да го накара да се изправи против следствията от дейностите си, даже в случай че това означаваше да го измами, с цел да реализира тази цел. Инцидентът в ресторанта беше взел непредвиден поврат и Тони беше оставен да се бори с осъзнаването, че е бил надхитен от същите хора, с които се е отнесъл зле. Докато парченцата от пъзела си идваха на мястото, Тони не можеше да отхвърли, че е намерил половинката си в лицето на Сара и нейния брачен партньор.

Случайно семейство въпреки всичко

Истината беше, че Тони в никакъв случай не беше срещал бащата на фамилията на масата, която беше прогонил. Фактът, че го разпозна, беше просто съвпадане, което щеше да го преследва същата вечер. Те в действителност бяха инцидентно семейство, което се наслаждаваше на страхотна вечер в ресторанта – до момента в който Тони не скапе вечерта им, като се държеше всекидневно снизходително, жестоко и неприятно.

Близкият диалог му даде сигнал за пробуждане по отношение на въздействието на държанието му върху другите и той стартира да обмисля по какъв начин може да промени държанието си и да стане по-внимателен и уважаващ човек. Този непредвиден поврат на събитията бе оставил незаличима диря върху Тони и той беше решен да го употребява като опция за персонално израстване и самоусъвършенстване.

Тони затвори

Веднага откакто Тони разбра това и свърза всички точки от предната вечер, той постепенно затвори телефона и беше подготвен да се разтревожи, че е бил изигран. Това беше краят на всичко най-сетне. Вече всичко може да се върне към естественото, нали? Мистерията кой беше мъжът и каква записка съобщи Сара най-сетне беше разгадана и той можеше да остави всичко зад тила си.

Облекчението на Тони беше смекчено от възприятие на стеснение, че е бил излъган, само че той също разбираше, че самичък си е предизвикал това с държанието си. Докато оставяше телефона, той не можеше да отхвърли, че прекарването е оставило трайно влияние върху него. Събитията от предходната вечер бяха сигнал за пробуждане и Тони беше решен да се поправи за дейностите си и да се стреми да стане по-добър човек, с цел да продължи напред.

Забрана вечно

Същата заран шефът на ресторанта чул историите, че групата на Тони още веднъж била доста несъответствуваща, което не го докарало до положително въодушевление. Фактът, че не е дал и стотинка бакшиш, откакто изгони посетителите от ресторанта, остави кухнята отворена и накара личния състав да работи цяла нощ, го вбеси. В отговор на държанието на Тони, мениджърът реши да забрани вечно този проблематичен милионер от ресторанта.

Ресторант за хората

Оттук нататък чиновниците в ресторанта щяха още веднъж да обслужват хората, вместо да се подчиняват на волята на титуляр с дълбоки джобове. Тони щеше да би трябвало да откри друго място за досадните си хитрости. Семейството, което беше унизено от Тони, беше поканено още веднъж в ресторанта и с цел да компенсират предходния си опит, беше нагостено с изобилна храна от шефа.

Изгонването на Тони от ресторанта бележи смяна в целите на заведението, където благосъстоянието и комфортът на всички гости се правят оценка пред условията на обособен човек. Това беше стъпка към по-уважителна и приобщаваща среда за хранене и фамилията, което беше потърпевшо от ръцете на Тони, получи късмет да се наслаждения на приятна храна, без да се опасява от тормоз. Това беше повратна точка, която послужи като увещание, че всеки заслужава да бъде третиран с достолепие и почитание, без значение от неговия генезис или финансово положение.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР