„Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, ще настояваме ежедневно

...
„Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, ще настояваме ежедневно
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Извършиха се три предателства срещу националния интерес на България

„ Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, ще настояваме всекидневно за неговата оставка, най-малкото тъй като с последните си изказвания той в действителност сложи под риск националната ни сигурност. Това, което съобщи, че е изискал - в българската акватория на Черно море да се разположат военни сили – това опонира на конвенцията от Монтрьо, доближава ни от ден на ден към войната и е удар върху българската стопанска система “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Nova News.

Социалистът показа безапелационната и поредна позиция на Българска социалистическа партия – оръжия не би трябвало да се дават на Украйна, тъй като това единствено подклажда войната. По думите на Иванов, изходът от спора е да се откри решение по изкусен път - посредством мирни договаряния и даде образец със международните сили като Китай и Франция, които към този момент мислят в тази посока:

„ България би трябвало да пази неутралитет в този спор “, добави социалистът.

„ Не би трябвало директно да влизаме в спора, а в случай че се осъществят настояванията на Тагарев, подсигурявам, че това ще се случи. Нека напомня, че ние го спряхме да бъде министър в кабинета „ Петков “. Искането му за настаняване на въоръжени сили тук, на територията на България, в нашата акватория на Черно море, не е ли директно въвличане в спора? “, попита Иван Иванов.

Социалистът дефинира признатата от Народното събрание декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО като едно от трите изменничества на националния интерес на България:

„ Президентът на Съединени американски щати през вчерашния ден съобщи, че влизането на Украйна в НАТО ще вкара всички във война и сподели: „ Ние не желаем тази война “. Каква по-различна е позицията на Българската социалистическа партия от тази на президента на една от най-големите страни в света и мотор на придвижването на НАТО? “, попита Иван Иванов и добави, че до момента никоя страна членка на НАТО не е приемала сходна декларация.

Той разяснява и третото изменничество на националния интерес на страната ни – решението да се продаде оборудването на АЕЦ „ Белене “ на Украйна:

„ АЕЦ „ Белене “ е изрично вероятен план, който да се осъществя. Бяха направени разценки, към 10 милиарда лева щеше да коства довършването на АЕЦ „ Белене “. Имаме потребност от тази енергийна мощ “, безапелационен бе Иван Иванов.

Социалистът изрази подозрение, че в случай че България продаде реакторите на Украйна, ще постъпят някакви средства в държавната хазна:

„ Една страна, която води война и са ѝ нужни средства да закупува военна техника и муниции, дали ще може да отдели 1,2 милиарда лева за тези реактори? Не можеше ли тук да се употребяват за аварийни елементи – там ще би трябвало също съветски техници да ги инсталират, какво ще вършат в Украйна? При нас може да се случи този развой, в това число от френска страна имаше деклариран интерес. Този план е постижим, по тази причина дефинираме това, което се случи, като национално изменничество “, сподели в умозаключение Иван Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР