Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, БСП ще настоява

...
Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, БСП ще настоява
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Докато Тагарев е член на кабинета, ежедневно ще искаме оставката му

Докато Тодор Тагарев е член на кабинета, Българска социалистическа партия ще упорства всекидневно за оставката му.  Това съобщи Иван Иванов от Българска социалистическа партия в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

 

Според Иванов с последните си изказвания Тагарев е сложил под риск националната сигурност.

 

„ Това, което съобщи - че е изискал след среща с генералитета в българската акватория на Черно море, да се разположат военни сили. Това опонира на конвенцията от Монтрьо ”, сподели Иванов.

 

„ Тагарев съобщи, че би трябвало да се подсилят фланговете на НАТО с разполагането на разследващи и сили с кинетично деяние. Категорично преди всичко това ни доближава от ден на ден до войната, на второ място е удар върху българската стопанска система ”, счита Иванов.

 

„ Спомняте си опитите да се заплаши туризма с говоренето за замърсяване на Черно море. Следващата стъпка е да кажем, че желаеме да се разположи оръжие ”, разяснява той.

 

Иванов още веднъж акцентира позицията на Българска социалистическа партия, че даването на оръжие на Украйна, значи продължаването на войната.

 

„ Трябва да се откри дипломатически излаз. Започването на договаряния значи край на тази война ”, счита Иванов.

 

Според него България би трябвало да пази неутралитет, това е и позицията на Българска социалистическа партия.

 

Към момента няма директна опасност за нашата сигурност, добави Иванов.

Той не вижда причина Русия да не се изтегли от окупираните украински територии, след приключването на военните дейности и след приключването на войната с договаряния.

 

Що се отнася до анексирането от страна на Русия на

окупираните Луганска, Донецка област и Запорожието, Иванов сподели:

 

„ Международното правото изрично ясно споделя, че сходни разногласия се вземат решение с договаряния, когато се седне на масата. Преди тази война имаше едни съглашение от Минск, където бяха слагане експлицитни условия, коя страна какви отговорности има. Ние настояваме да се седне час по-скоро на договаряния.

 

Иванов още веднъж повтори за несъгласието на социалистите с декларацията, призната в Народно събрание,по отношение на приемането на Украйна в НАТО след привършване на войната.

 

По отношение на АЕЦ „ Белене ”, депутатът е безапелационен, че този план е бил вероятен да се осъществя.

 

„ Около 10 милиарда лв. щеше коства довършването на АЕЦ „ Белене ”. Имаме потребност от тази нова енергийна мощ ”, счита Иванов.

 

„ България обичайно постоянно е била нуклеарна мощ тук на Балканите. В момента имаме два работещи реактора в АЕЦ „ Козлодой ”, сподели Иванов.

Българска социалистическа партия е подкрепила да се организира референдум за въвеждането на еврото, поради жителите, които са се подписали под това искане. Позицията на Българска социалистическа партия другояче била, че един ден би трябвало да се одобри еврото в България, когато обаче страната е подготвена стопански да поеме тази тежест и този риск.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР