Докато тече водевилът с изборния кодекс, ГЕРБ и БСП съгласувано

...
Докато тече водевилът с изборния кодекс, ГЕРБ и БСП съгласувано
Коментари Харесай

Демократична България: С Руски поток Борисов сбъдва Големия шлем на Първанов

" Докато тече водевилът с изборния кодекс, ГЕРБ и Българска социалистическа партия в съгласие работят за незабавното създаване на българската част от по този начин наречения „ Турски поток “. Междувременно президентът Румен Радев обществено удостоверява това съглашaтелство. На този декор, в България идва министър-председателят на Русия – Медведев, с цел да завърши с Борисов измяната на българските национални ползи ".
Това се споделя в позиция на Демократична България, ориентирана против построяването на газопровода " Турски поток ", наименуван от тях " Руски поток ".
Според тях всички политически сили в Народното събрание дружно са изменили енергийната тактика на България, с цел да бъде осъществен съветският енергиен план, като проектът е строителството да приключи в края на годината.
Тъй като цената на газа образува към 70% от цената на парното, от опозиционната коалиция предизвестяват, че високите цени на газа значат скъпо отопление за жителите.
Според създателя Мартин Димитров изгодите за Русия са явни, а за България остават рисковете и разноските, които са в следните направления:
1) България би трябвало да поеме напълно разхода от 3.3 милиарда лв. с Данък добавена стойност, като евентуално сумата ще бъда взета под формата на заем от държавна компания. Годишните заплащания на рента и главница, дружно с разноските за поддръжка са обилни и има риск планът да бъде на загуба.
2) Изглежда немислимо трасето да бъде построено до края на годината, в това число поради предстоящо обжалване на обособени стадии от процедурата. Важно е да се означи, че до момента в който тече процедурата за избор на реализатори, в съветската преса се появиха имена на съответни компании, които щели да вземат присъединяване.
3) Българското държавно управление наподобява на път да се откаже от към 1 милиарда $ неустойки по контракта за пренос, които са дължими от Русия през идващите 10 години. По въпроса ГЕРБ и Българска социалистическа партия работят в цялостен синхрон. Ако прибавим тези 1 милиарда $ към разноските (защото са пропуснати ползи), наподобява немислимо Руски поток да има позитивна чиста сегашна стойност.
4) Руски поток блокира достъпа към Европа на неруски газ по Южния газов кулоар.
5) Този план няма по какъв начин да се впише в концепцията за газов хъб, тъй като само резервира зависимостта от един източник. Няма и утвърждение от Европейска комисия, а единствено спекулации по тематиката.
6) България е единствената страна в Европейски Съюз, която продължава да е близо 100% подвластна от един източник на газ.
" В последна сметка Русия търси път да осъществя геостратегическата си цел, заобикаляйки Украйна, да доставя сила на политическите си другари в Сърбия и Унгария. Проблемът е, че България, с парите на личните си жители и с цената на стопански риск, се включва да обслужи непознат интерес ", настояват от политическото обединяване.
От Демократична България считат, че „ Руски поток не би трябвало да се строи, тъй като само ускорява зависимостта от един източник, а също така ще докара и до финансови загуби “.
Вместо това те оферират в най-кратки периоди да бъде построен интерконектора с Гърция (който целеустремено се бави към този момент 10 години), който ще сътвори благоприятни условия за импорт на съперници цени и възстановяване на сигурността на доставките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР