Докато светът тръпне в очакване на ваксините срещу COVID-19, американската

...
Докато светът тръпне в очакване на ваксините срещу COVID-19, американската
Коментари Харесай

Български професор от Питсбърг със сензационна новина за лечението на К-19

Докато светът тръпне в очакване на имунизациите против COVID-19, американската организация по медикаментите и храните (FDA) даде незабавно утвърждение на лечението с антитела на компанията Eli Lilly, а в събота и на Регенерон – лекарството, което,

Още няколко такива са в развой на тестване, едното лекарство с антитела е откриото от български академик. Професор Димитър Димитров и екипа му към този момент са разкрили антитела, които сполучливо борят детска лефкимия и други типове рак.

„ Антитялото се свързва с вируса и не му разрешава да влезе в клеткака. “, изяснява действието проф. Димитров.

Той изяснява действието на антилета като заблуждаваща вируса брава. „ Ако може да определим вируса като ключ, който да влезе в ключалката и да отключи вратата и да отвори къщата, в тази ситуация клетката и вируса да влезе. Антитялото е в действителност като някакъв декой, имитатор на ключалката. То се свърва крепко с ключа, с вируса и не му разрешава да инфектира клетката. “, изяснява проф. Димитров

В момена текат проби върху хора, а лекарството би трябвало да е налично за пациенти при започване на идната година.

Освен като инжекция, лекарството ще е налично и като инхалатор, с цел да влиза непосредствено в дробовете на болния и по този начин да работи по-бързо. В момента това се изпитва върху животни.

Проф. Димитър Димитров и екипът му показват откриетието си за лекуване на COVID-19 на конференция в Университета в Питсбърг през септември. Сн.: UPMC

Роденият в Стара Загора Димитър Димитров приключва Софийския университет и работи в Българска академия на науките. А през 1990-а идва в Съединените щати и става старши откривател в Националните институти по опазване на здравето в Батесда.

През 2017-а основава Център по лечебни антитела в Университета в Питсбърг, чийто шеф е сега и където работи като професор по медицина.

Публикувал е повече от 400 научни публикации, представени повече от 26 000 пъти, има и повече от 100 патента. Антитела, създадени от неговата група, се употребяват против някои форми на левкемия, както и за профилактика против Хендра.

Сега Димитров счита, че терапиите с антитела за битка с ковид имат доста огромен капацитет.

„ Те могат да бъдат ефикасни както за предотвратяване от вируса, по този начин и за отнасяне на към този момент болни хора “, споделя той. Българският академик изясни, че тези антитела се основават в лабораторни условия.

Екипът еуспели за рекордно малко време от 6 дни да изолират антитяло, което може да блокира COVID-19.

„ Ние открихме това антитяло началото на февруари, тъй че ние бяхме може би първите в света, които към този момент имат доста характерно лекарство, тъй като всички други – да вземем за пример ремдесевир и други – те са дребни молекули, те са неспецифични, имат доста странични резултати и не са доста ефикасни. “, споделя проф. Димитров.

В момента текат тествания на лекарството върху хора и от екипа на проф. Димитров се надяват лечението да е налична за болните при започване на идната година.

Проф. Димитър Димитров и проф. Джон Мелорс основават компания за създаване на антитела против вируси и рак. Сн.: UPMC

Преди няколко години, дружно с различен професор, Джон Мелорс, българинът основава и компания за създаване на антитела против вируси и рак.

„ Едно от нашите тела избави живота на доста деца. То е в доста проби и чакам да бъде утвърден. “, споделя проф. Димитров. Това лекуване е против левкимия при децата.

„ Антитялото като се свърже с тази молекула, която е на повърхността на раковите кафези, само че не на повърхността на другите кафези, тя може да убие, антитялото може да убие тази ракова клетка. “, изяснява българинът.

Екипът на проф. Димитров е създал и други лечения против невробластом и разнообразни типове рак на кръвта при децата, които дават позитивни резултати.

По-трудно към този момент е разкриване на положително лекарство против рака на простатата и панкреаса. Но проф. Димиров не се отхвърля.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР