Докато светът се стреми да постигне климатичните си цели, някои

...
Докато светът се стреми да постигне климатичните си цели, някои
Коментари Харесай

Електрическият танкер, който ще транспортира чиста енергия по море

Докато светът се стреми да реализира климатичните си цели, някои райони разполагат с обилие от възобновима сила, до момента в който други са в доста по-неблагоприятно географско състояние. Някои компании пък има решение и за това. Японската започваща компания PowerX има решение с първия в света танкер с електрическа батерия, наименуван " X ", който е предопределен да транспортира чиста сила по море.

Какво прави PowerX?

PowerX е компания за акумулатори с задача да промени метода, по който светът употребява и придвижва чиста сила. Компанията гледа към бъдеще с електрически транспортен съд, който ще носи чиста сила до места, които имат най-голяма потребност от нея.
 Европейската страна, която мина от енергийна беднотия към пренасищане с чиста сила единствено за месеци
Европейската страна, която мина от енергийна беднотия към пренасищане с чиста сила единствено за месеци

Спот цените на силата в страната са паднали под нулата в сряда

Част от задачата на PowerX е проектирането на " транспортен съд за транспорт на сила ", който да придвижва възобновима електрическа енергия по света и да основава " енергийна мрежа в океана ", написа изданието Elektrek.

Миналото лято стартъпът разгласи проектите си да сътвори първата си гигафабрика в Япония за произвеждане на уреди за предпазване на акумулатори, в това число ултрабързо зарядно устройство за електрически коли, наречено Hypercharger (до 240kW), захранвано от възобновима сила. Освен това PowerX ще създава стационарни акумулатори.

Гигафабриката на компанията Power Base разполага с 5 GWh годишен индустриален потенциал.

PowerX към този момент сподели в елементи и дизайна на кораба, който ще придвижва сила " X " по време на интернационалното морско ревю Bariship в понеделник.
 Най-голямата система за предпазване на чиста сила в Европа проработи
Най-голямата система за предпазване на чиста сила в Европа проработи

Съоръжението е способно да запази задоволително електричество за зареждане на 300 000 семейства

Електрическият танкер, който ще транспортира чиста сила по море

140-метровият електрически танкер " X " може да измине до 300 км за превозване на чиста сила, от една мрежа до друга или остров.

То има потенциала да побере общо 241 MWh възобновима сила. PowerX споделя, че дизайнът на батерията е " мощно мащабируем " и ще може да работи с повече акумулатори в бъдеще.

Включената система за надзор на мощността следи системите на батериите и демонстрира какъв брой живот на батерията остава. В момента електрическият танкер е усъвършенстван за пътувания на къси дистанции.

Главният изпълнителен шеф Масахиро Ито обаче счита, че с увеличението на плътността на батерията и намаляването на разноските, компанията ще може да придвижва повече акумулатори на по-голямо разстояние.
 Най-големият източник на чиста сила в света се
Най-големият източник на чиста сила в света се " изпарява "

В световен мащаб има сериозна хидроенергийна рецесия

Компанията има за цел да приключи първия си транспортен съд до 2025 година, като полеви проби се възнамерява да стартират през идната година.

По този метод и в случай че ко концепцията проработи, районите с обилие от възобновима сила могат да я споделят с тези с по-малко шанс в географски проект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР