Докато страните от Г-7 обсъждат възможността за ограничаване на цените

...
Докато страните от Г-7 обсъждат възможността за ограничаване на цените
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия е готова да отговори на всякакви допълнителни санкции

Докато страните от Г-7 разискват опцията за ограничение на цените на съветския нефт, съветският президент Владимир Путин съобщи, че ще отговори на всевъзможни спомагателни наказания от Европейския съюз и Съединените щати, написа Yahoo News Japan, един от най-големите японски интернет портали.

Руският президент не отхвърля, че глобите против Русия вредят на стопанската система на страната, само че западните страни, които към този момент изпитват усложнения заради внезапното повишаване на цените, ще пострадат още повече.

Той също по този начин предизвести Запада: „ По-нататъшното потребление на политиката на наказания може да докара до още по-тежки, без пресилване – даже пагубни – последствия на международния енергиен пазар “.

В страните от Г-7 това изказване провокира опасения, че Русия няма да понижи износа на нефт в отговор на ограничението на цените за него.

Цените на черното злато ще порастват, това ще навреди на страните от Европейския съюз, счита създателят на публикацията Такахиде Киучи.

„ Кремъл към този момент отвърна на Европа, като понижи износа на природен газ. През юни доставките на газ за Германия посредством подводния газопровод " Северен поток 1 ", свързващ Русия и Германия, бяха понижени с 60%. След това, на 11 юли, доставките за Европа бяха прекратени през този газопровод, ” написа той.

Авторът на публикацията не е сигурен, че прекъсването на газопровода в действителност се дължи на подлагането му на планувана техническа инспекция, както е декларирано от оператора, и счита това за ответни наказания от съветското държавно управление.

Международната енергийна асоциация (МАЕ) приканва Европа да се приготви за цялостно прекъсване на доставките на съветски газ. Френският министър на стопанската система и финансите Бруно Льо Мер също сподели: „ Нека бъдем подготвени за цялостно прекъсване на съветския газ. Това е най-вероятният сюжет сега. "

Ако доставките на съветски газ за Европа бъдат изцяло прекратени, стопанската система на Европейски Съюз ще бъде в сложна обстановка през зимните месеци. Ще бъде мъчно да се компенсират запасите от газ за зимата заради импорт от други райони, счита създателят на Yahoo News Japan.

На 26 юли Европейският съюз възнамерява да организира съвещание на Съвета на министрите на превоза, известията и енергетиката, с цел да разиска проект за деяние в изключителни обстановки.

„ Изострянето на санкционната война с Русия ще нанесе по-сериозен удар на европейската стопанска система, която зависи от съветските енергийни доставки “, заключава изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР