Докато социалният министър на България Деница Сачева посочи като лош

...
Докато социалният министър на България Деница Сачева посочи като лош
Коментари Харесай

Сачева се оплаква от хвърляне на яйца по МС, а във Франция заливат правителствени сгради с фекалии

Докато общественият министър на България Деница Сачева уточни като неприятен образец хвърлянето на яйца по постройка на Министерски съвет, във Франция се стигна до по-крайни форми на изложение на неодобрение от страна на протестиращи.
В сряда към 36 000 недоволни аграрни производители направиха демонстрации из цялата страна, с цел да извърнат внимание на проблемите със заплащането им.
Те хвърлиха голям брой плодове и зеленчуци на парижката „ Place de la Republique “,като се стигна и до потребление на трактори за напръскване на оборски тор върху държавното управление здания в Турс, Тулуза и други градове. В Дижон пък са изгорили изображение на френски министър.

Протестът, проведен от Националната федерация на профсъюзите на земеделските стопани (FNSEA), идва в изключително тежък за френските фермери миг, който има дълбоки корени. През март Европейски Съюз издаде първата от поредицата стопански наказания против Русия като отговор на противозаконната анексия на Крим на страната;
През август съветското държавно управление отмъсти, като забрани вноса на европейски храни за идната година. Ефектът върху европейските производители на храни - които предходната година са изнесли за Русия плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо и риба на стойност над 13 милиарда $ - беше пагубен и удари Франция изключително мощно.
Делът му на експортния пазар предходната година е бил на стойност над 1 милиард $, а два % от пресните му плодове и шест % от пресни зеленчуци отиват в Русия. Това са вреди за към двеста милиона лири от ябълки, картофи, домати, краставици, круши и глави карфиол, най-разпространените култури, които Франция отглежда за страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР