Докато сноват между поставените на разстояние маси, сервитьорите в ресторант

...
Докато сноват между поставените на разстояние маси, сервитьорите в ресторант
Коментари Харесай

Дубай се опитва да съживи туризма след ограниченията

Докато сноват сред поставените на разстояние маси, сервитьорите в ресторант в Дубай, с ръкавици и маски, наливат вино в пластмасови чаши, а клиентите забиват вилици за еднократна приложимост в пържоли, поднесени в картонени чинии.

По време на ограничаващите ограничения, в този доста посещаван дребен ресторант, лъскавите аксесоари, с които богатото емирство се слави, са ненапълно помръкнали поради физическата отдалеченост и защитните дейности, които не престават да са в действие за битка с епидемията против COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Следващия път можете да донесете свои принадлежности за хранене ", поучава двойка клиенти келнер от заведението, което преди време си сътвори известност с заричане за неповторимо гастрономическо прекарване.

Други заведения за хранене обаче извадиха още веднъж първокласните чинии и принадлежности за хранене на мига, щом Дубай, най-известното от седемте емирства от арабските ОАЕ, предприе последователно връщане към естественото.

"Луксът към този момент не е толкоз първокласен ", иронизира 31-годишна живееща тук шведка. "Мисля, че още дълго време нещата няма да се върнат към естественото ", споделя тя за Агенция Франс Прес.

"Преоткриване "

С малко петролни запаси в съпоставяне със съседите си, Дубай, който парадира, че има най-разнообразна стопанска система в Залива, си построи известност на финансов, търговски и туристически център.

Градът е прочут с големите си търговски центрове, превъзходни заведения за хранене, съвременни клубове и петзвездни хотелски комплекси, които бяха мощно наранени от здравната рецесия.

"Сега е моментът за изследване на нови неща. Препълнените заведения за хранене и клубове към този момент не са на мода, само че не и домашните готвачи. Не можем да чакаме скорошно връщане към естественото. Възстановяването ще изисква преоткриване ", казваКарън Янг, изследователка от Американския предприемачески институт (American Enterprise Institute).

Дубай отваря публичните паркове и плажове

Макар Дубай да облекчава последователно рестриктивните мерки, носенето на маска остава наложително навън, а вечерният част остава в действие.

Местните поданици могат да вървят на плаж, да вечерят на ресторант и да пазарят в моловете.

Прочутите водни струи на фонтана в Дубай също започнаха още веднъж да танцуват под звука на музика в сянката на най-високата кула в света - Бурдж Халифа.

Зрителите обаче би трябвало да са на задоволително разстояние между тях и да застават в жълто обозначени на земята квадратчета.

"До скоро "

В рекламно видео, излъчено в понеделник, службата по туризма подсказва, че връщането на задграничните посетители може да стане скоро, само че не показва дата.

"До скоро ", споделя видеото, в което служащи в гащеризони дезинфекцират целия град: успокояващи фрагменти, които се прибавят към тези, които са нормални, на фойерверки, пустинни дюни и луксозни плажове.

В края на април ръководителят на службата по туризъм в Дубай - Хилал ал Мари, беше пресметнал в изявление за организация "Блумбърг ", че туристите може да бъдат посрещнати още веднъж през юли или септември, според от напредъка, реализиран против пандемията в международен мащаб.

Туризмът е основен бранш в стопанската система на емирството, което беше посетено от над 16 милиона посетители през 2019 година Преди пандемията да сковава международния въздушен трафик, управляващите разчитаха на повече от 20 милиона туристи тази година.

Според изследователската компания Ес Ти Ар Глоубъл (STR Global), 30 % от заетите в хотелиерската промишленост в Дубай евентуално ще бъдат освободени в идващите месеци, до момента в който търсенето не се възобнови.

"Ще има доста по-малко групови пътувания, което в действителност се отразява на туристическата промишленост ", беше добавил Хилал ал Мари, до момента в който говореше за "предстоящите провокации " пред емирството.

Понастоящем хотелите работят с понижен потенциал и доста от тях разпродават офертите си на ниски цени, с цел да привлекат поданици на Дубай и прилежащите емирства, които са единствената им клиентела.

Но техните питейни заведения край басейни с питиета и поп шлагери, които нормално притеглят тълпи от младежи в разгара на лятото, остават затворени до ново разпореждане.

"Мисля съществено, преди да похарча пари за заведение, изключително, когато здравето ми може да се окаже крайната цена ", споделя шведката.

Емблематичният мол "Дубай " още веднъж отвори врати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР