Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна

...
Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна
Коментари Харесай

Ню Йорк премахва религиозните изключения за ваксинация заради епидемията от морбили

Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна зараза от морбили и възходящо придвижване против имунизациите, управляващите гласоподаваха за унищожаване на религиозните изключения, които родителите посочваха до момента, с цел да заобиколят имунизация в учебните заведения, оповестяват осведомителните организации.

След разгорещени диспути двете камари на Народното събрание гласоподаваха с преобладаващо болшинство за тази мярка. С решението Ню Йорк ще се причисли към дребното американски щати, в това число Калифорния, каито отстраняват религиозните изключения.

От есента Ню Йорк се сблъсква с гърмеж на морбили в два района: в самия Ню Йорк, в някои квартали на Бруклин със мощно еврейско население, където от октомври са регистрирани 588 случая; и в окръг Рокланд, в по-големите нюйоркски покрайнини, където живее и ортодоксално население, където са регистрирани 266 случая.

Властите вкараха спешми ограничения, в това число условие учебните заведения да изключват неимунизирани деца, с изключение на по медицински аргументи, само че все пак не съумяват да потушат епидемията.

В продължение на няколко седмици специалистите по публично здраве приканват за унищожаване на религиозните изключения, обезпокоени от възходящия брой родители последователи на анти-ваксърството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР