Докато широкообхватният американски борсов индекс S&P 500 рекорд след рекорд

...
Докато широкообхватният американски борсов индекс S&P 500 рекорд след рекорд
Коментари Харесай

Експерт: Федералният резерв може да спука балона на фондовия пазар

Докато широкообхватният американски борсов показател S&P 500 връх след връх макар евентуалното стягане на паричната политика и разпространяването на Делта разновидността на COVID-19, ветеранът вложител Дейвид Рош предизвестява, че вложителите би трябвало да бъдат внимателни от пръсване на балон на фондовия пазар, написа Си Ен Би Си.

В петък главният борсов показател приключи най-хубавата си седмица от февруари макар бързото разпространяване на новия вид на ковид и опасенията, че Федералния запас на Съединени американски щати ще понижи покупките на активи по програмата си за стимулиране на стопанската система по-рано от предстоящото, защото инфлацията се увеличи много над целевата стойност на централната банка.

По време на тазмесечното съвещание на Фед стана ясно, че централната банка чака две покачвания на лихвите до 2023 година

На този декор Рош, който е президент на капиталовата компания Independent Strategy, съобщи, че актуалните оценки на акциите на фондовите боси са „ балон “.

„ Тези неща приключват зле и е доста мъчно да се каже какъв ще бъде катализаторът, който да докара до този кай. Може това да бъде различен вид на ковид, само че аз считам, че е малко евентуално “, разяснява той.

„ Най-вероятният катализатор по мнение е самият Фед, който ще бъде заставен да спре да дава спорни сигнали и да стартира да приказва съществено за привършване на дните на спомагателни парични тласъци и финансиране на бюджетни дефицити “, добави Рош.

Според него и разпространяването на Делта разновидността на COVID-19 евентуално ще докара до задържане на насъбраните потребителски спестявания и надлежно до намаляване на пазарите.

Заедно с невижданият пакет от фискални тласъци, който поддържа стопанската система през пандемията, Белият дом е контракти инфраструктурен проект с група сенатори от двете водещи партии в страната, който включва нови разноски от 579 милиарда $ за построяването и подобряването на пътища, мостове, широколентов интернет, а също детски центрове, лечебни заведения и старешки домове.

„ Може ли всичко това да бъде засенчено от страха на потребителите? Отговорът е „ да “, изключително в случай че Делта разновидността на ковид откри почва в Съединените щати “, сподели Рош.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР