Докато схемата с изтеглянето и изпирането на 53-те милиона лева

...
Докато схемата с изтеглянето и изпирането на 53-те милиона лева
Коментари Харесай

Хемусгейт: Как строител се оказва свързан с куха фирма, бе...

Докато схемата с изтеглянето и изпирането на 53-те милиона лв. от Автомагистрала „ Хемус “ постепенно се разплита, още един участник в нея даде сведения за злоупотребите.

Преди време Камен Иванов получил предложение от единствения обвинен по делото към този миг Борислав Колев, написа за него " Булевард България ". Бившият данъчен и рефер по футзал помолил мъжа да трансферират компания на името на брачната половинка му Нина Тодоринова, в подмяна на което Иванов, занимаващ се със строителство на частно, щял да получи работа по права на Автомагистрала „ Хемус “.

Така, без да подозира, Камен Иванов се оказва обвързван с една от компаниите бушони, през които са били изтеглени милионите от „ Автомагистрали “.

Преди няколко седмици в дома му идва ГДБОП, с цел да отведат него и брачната половинка му на разпит. Не им споделят каква е повода, само че загатват, че става въпрос за компания „ Виндор Монтана “ – една от кухите компании със притежатели малоимотни или нискообразовани жители, участваща в цялата верига.

„ Аз си споделих, че несъмнено е нещо за Боби “, споделя пред камерата на Нова ТВ Камен Иванов, като показва името на обвинения Борислав Колев. Познавали се от към 7 или 8 години, като „ Боби “ му се показал за данъчен и му предложил помощ за услугата.

„ Един тип ми е бил като началник по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме само да работя и да мога да си изхранвам фамилията “, споделя Иванов.

Преди две години Колев го потърсил с предложение - да трансферират компания (б.а. - " Виндор Монтана " ) на името на жена му. " Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, само че компанията е чиста. Така ми изясни (б.а. - Колев). Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим компанията, жена ми би трябвало да върви и да подписва договорите, и аз му споделих, че няма по какъв начин да стане ", споделя още Иванов.

Затова брачната половинка му дала пълномощие на различен човек, с цел да се разпорежда от името на компания „ Виндор Монтана” ЕООД. " За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата, и се чудихме кой е той. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн. ", изяснява Камен Иванов.

„ Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка”, прибавя той.

Борислав Колев извършил обещанието си към мъжа и му разрешил да води свои служащи, от които да печели. „ Бях пратил мои другари и получавах комисиона, за сектора Мездра - Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази автомагистрала. Надницата беше 55 лева, на момчетата им споделих - 50 за вас, 5 за мен”, споделя Иванов.

Парите на служащите и облагата на Камен се плащали от Борислав Колев, твърди той. Не може да изясни по какъв начин някогашният данъчен е попаднал в схемата, само че твърди, че 53-те милиона лв. „ надали са при него “. „ Боби е поставка на някого “, споделя Иванов.

За това загатна и вътрешният министър Бойко Рашков, който беседва персонално с някогашния данъчен и брат му Иво, откакто двамата желаеха срещи с него и с основния прокурор. Иван Гешев присъстваше на разпита на Колев в Софийска градска прокуратура.

Все още не е ясно къде са парите, изтеглени през кухите компании. Засега е известно, че още един човек е получил бонус от Колев за присъединяване в схемата – той оказал помощ за документи в банката, от която бил теглен кешът, и в подмяна на това получил „ на два пъти джип “, съгласно Бойко Рашков.

В четвъртък вътрешният министър съобщи пред БНР, че за него няма подозрение къде са парите.

“За мен не е загадка. Схемата е направена по мафиотски фасон. Аз знам, че има хора, които чакат да кажа имена в ефир и незабавно да стегнат куфара за Дубай “. По време на срещата му с Колев той чул имена на други хора, които са взели участие в аферата, само че съгласно Рашков те не са известни измежду обществото.
Свързани вести Прокуратурата: Казусът "Хемус " е операция Прокуратурата повдигна обвиняване на шефа на ГДБОП за напън по аферата "Хемус " Разпитват в наличието на Гешев обвинявания в пране на пари от "Хемус " Рашков: Вече се срещнах с обвинения по аферата "Хемус " и чух имена Бойко Рашков: По "Хемус " са осъществени закононарушенията на века

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР