Докато се забавляват, децата получават знания чрез интерактивната платформа(снимка: ЧСУ

...
Докато се забавляват, децата получават знания чрез интерактивната платформа(снимка: ЧСУ
Коментари Харесай

Варненско училище обучава с интерактивна платформа


Докато се забавляват, децата получават познания посредством интерактивната платформа
(снимка: ЧСУ „ Юрий Гагарин ”)

Единствена по рода си у нас интерактивна просветителна платформа употребяват учениците на ЧСУ „ Юрий Гагарин ” от началото на образователната година. Канадската система LU Playground е eдинствена освен в България, само че и в цяла Югоизточна Европа.

Платформата съставлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за хващане на придвижване, звуков и светлинен модул, който основава магични пространства – в тях децата се учат, до момента в който се движат и играят.
още по тематиката
Съдържанието е създадено въз основата на модерна методология, която интегрира главните съставни елементи на детското развиване. Платформата се ползва както в образованието по математика, по този начин и в часовете по околен свят, физика и астрономия, съветски и британски език.

LU трансформира учебната среда в завладяващо интерактивно пространство. Децата се забавляват и по едно и също време с това получават познания, които другояче биха могли да наподобяват неразбираеми и скучни.



Интерактивната платформа ще бъде една от спирките в Деня на отворените порти, който ЧСУ „ Юрий Гагарин ” ще организира в Санаторно-оздравителен комплекс „ Камчия ” на 27 февруари. Ръководството на учебното заведение счита, че на децата би трябвало да се предлага най-хубавото и като методика, и като технология, съчетано с обичайни и потвърдили своята успеваемост способи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР