Докато се води борба между въоръжените сили на Украйна и

...
Докато се води борба между въоръжените сили на Украйна и
Коментари Харесай

„Московски комсомолец“: Полша съсредоточава сили на границата с Беларус

Докато се води битка сред въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация за градовете в Харковска област, Полша реалокира военни запаси по-близо до Украйна, написа

Това усилва риска от спор сред Беларус и Полша.

Отношенията сред двете страни без пресилване могат да се нарекат обтегнати - какво е построяването на " антимиграционна " стена от Полша на границата с Беларус, както и нападателни и неточни изказвания против беларуски политици, допълват от изданието.

Министерството на защитата на Беларус даже съобщи, че Полша се готви " явно не за защита ".

Oнзи ден полският министър председател Матеуш Моравецки направи недипломатично и даже провокативно изказване, ориентирано против Беларус.

Той означи успеваемостта на " стената ", построена на границата на двете страни и назова Владимир Путин " стопанин " на президента на Беларус Александър Лукашенко.

Редица медии оповестиха и за прекачване на военна техника от Полша в посока към Украйна.

В поддръжка на това в интернет се появиха фрагменти от автомобилни видеорегистратори, на които се вижда по какъв начин по автомагистралата се движи колона от полски бронетранспортьори.

Всичко се развива в град Жешов на 80 километра от границата с Украйна.

Според ръководителя на отдела за интернационално военно съдействие на Министерството на защитата на Беларус Валери Ревенко, Беларус се отнася доста внимателно към нападателните изказвания на Полша, приемайки ги за действителна опасност.

„ Реториката е тревожна, както и изказванията за подготвеност за военни дейности след три до пет години. Забележете, не към отбрана на отечеството и независимостта, а към паравоенен спор “, означи военният.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР