Докато се питаме щастливи ли сме, често животът си отминава

...
Докато се питаме щастливи ли сме, често животът си отминава
Коментари Харесай

10 прости стъпки към по-щастливото ни Аз

Докато се питаме щастливи ли сме, постоянно животът си отминава и късно разбираме, че в действителност сме били щастливи. Трудно ли е да го осъзнаем, до момента в който се случва? Ако се припознаете в множеството от тези стъпки, значи сте благополучен човек. Ето в какво се крие щастието.

1. Раздавайте се.

Правете неща за другите. Без причина. Неочаквано. Напълно безкористно. Грижата и вниманието към другия са скъпи. Да даваш е доста по-удовлетворяващо, в сравнение с да получаваш. Поне за хората с необятни сърца. Ако сте от тях, най-вероятно сте благополучен човек.

2. Сближавайте се.

Социалните връзки са най-важният път към щастието. Хората, които имат доста другари, са по-щастливи, по-здрави и живеят по-дълго, настояват учените. Обичта и разбирателството с нашите близки хора покачва възприятието на сигурност и принадлежност.

3. Правете извършения.

Старайте се да се поддържате в добра физическа форма. Отпуснатите хора са доста по-лениви, апатични е незаинтересовани към протичащото се към тях и света, в сравнение с тези, които спортуват и правят физическа интензивност. Неслучайно след една разходка в парка се чувствате доста по-освежени, в сравнение с след следобедната сънливост.

4. Ценете каквото имате.

Обръщайте внимание на нещата към вас. Ценете това, което имате. Не приемайте нищо и никого за даденост. Бъдете реалисти и си давайте ясна сметка за опциите си и за живота. Стремете се към повече, само че ценете и това, което имате. Не съжалявайте за неща, които не можете да измененията. Не се тревожете за това, което следва. Хората, които се тревожат по-малко за утрешния ден, са по-щастливи.

5. Не спирайте да учите.

Любознателността и любознанието към света са в основата на възприятието да бъдете „ в крайник с времето ”. Проучете какво би ви донесло наслада – да научите нов език, да се запишете в група по танци, да се включите в курс по художествено майсторство, да ходите на уроци по китара? Отговорът не трябва да зависи от професионалната реализация  на това умеене. То може да бъде просто занимание. Всичко, което ви носи благополучие, си е коствало.

6. Поставяйте си цели.

Когато имаме цели, се усещаме по-спокойни за бъдещето си. Знаем какво желаеме в кратковременен или по-дългосрочен проект, което носи убеденост. Целите работят и за нашата мотивация, което пък е в директна връзка с възприятието на благополучие.

7. Изправяйте се на краката си.

Каквото и да ви сервира животът, бъдете мощни и се пробвайте да извлечете най-хубавото от обстановката. Рядко можем да направляваме събитията в живота си, само че можем да направляваме метода, по който те ни въздействат. Казват, че това е едно от най-трудните, само че и най-важните умения, които човек има или развива с времето. Също по този начин е и в основата на спокойния и благополучен живот.

8. Търсете страсти.

Създавайте си позитивни страсти, които ще ви поддържат свежи и тонизирани. Колкото и да е значимо да бъдем реалисти, от време на време оказва помощ да се съсредоточим върху позитивното в живота си и просто да му се радваме. Вие решавате дали чашата е на половина празна или на половина цялостна.

9. Приемете се такива, каквито сте.

Колкото по-малко се сравнявате с другите, толкоз по-добре. Вие сте такива, каквито сте и сте тъкмо толкоз скъпи, колкото и всеки различен човек.  И също като всеки различен си имате своите позитивни и негативни качества. Развивайте позитивните, потискайте негативните. Бъдете търпеливи и снизходителни освен към другите, само че и към себе си.

10. Създавайте си смисъл.

Хората, които имат смисъл в живота си, са по-малко уплашени. Те основават здрави взаимоотношения, не са склонни към депресивни положения и имат доста по-голям късмет да бъдат щастливи. Открийте вашия смисъл. Може да се крие в това да се ожените, да станете родител, да си вземете куче, да научите японски, да танцувате… открийте го. Без предубеждения и без мнението на близките. Ето го вашето благополучие.

Цветелина Велчева по материали от success.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР