Докато се опитва да отстрани от поста му изпълнителния директор

...
Докато се опитва да отстрани от поста му изпълнителния директор
Коментари Харесай

Докато опитва да уволни шефа на Кинтекс, Нинова нагледа ръководния състав

Докато се пробва да в профил от поста му изпълнителния шеф на държавния оръжеен търговец " Кинтекс " - Александър Михайлов, Корнелия Нинова направии изненадващо посещаване на предприятието - за среща с " управителния състав ".

Вицепремиерът и министър на икономикатае била съпроводена от шефката на ДКК Смиляна Нитова, а за визитата научаваме както от пресцентъра на ръководеното от Нинова министерство, по този начин и от този на Българска социалистическа партия, която тя също управлява. Двете известия са идентични.

Не става доста ясно каква е била задачата на визитата. Но е представена министърката да споделя: " Работете умерено, постоянно може да разчитате на поддръжка ".

Нинова и Нитова се срещнали с всички шефове на дирекции и отдели в сдружението. " Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на стопанската система и промишлеността е държавното сдружение да се ръководи транспарантно, да се прекратят злоупотребите и източването ", четем още, без да излиза наяве какви злоупотреби визират двете дами.

" Ръководният състав я увери, че не работят по контракти за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен шеф, че има контракт за 40 млн. евро и че това е повода да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение " - приказват пресцентровете от името на " управителния състав ".

Както Клуб Z писа, Нинова пробва да в профил Михайлов, което към момента не е реалност, тъй като той жали в съда. Тя се базира на отчет на инспектората на министерството, който по думите й открил " редица нарушавания и очевиден спор на ползи на изпълнителния шеф ", без обаче да уточни, че инспекторатът е отказал да извърши инспекцията с претекста, че няма такива пълномощия.

Оказа се също по този начин, че обвиняванията на министърката се базират на сигнал от жител с име Иван Димитров - без самоличността му да е открита.

Въпросните 40 млн. евро, визирани в известието на МИ и пресцентъра на Корнелия Нинова на " Позитано " 20, за които тя получила опровергаване от " присъстващите ", касаят изказване на Михайлов, че подозира зад уволнението си договорка на тази стойност, която е трябвало да завърши.

Той показва също по този начин, че в сектора е обществена загадка, че българрски оръжия стигат до Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР