Докато се обсъждаха снимките на премиера Бойко Борисов с американския

...
Докато се обсъждаха снимките на премиера Бойко Борисов с американския
Коментари Харесай

Иво Христов от БСП: Занимаваме се със снимки, вместо с реалности

" Докато се обсъждаха фотосите на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в България нарастна природният газ с 14%. Това беше класическа форма за операция на публичното мнение " - това сподели пред Дарик радио социологът и народен представител от Българска социалистическа партия Иво Христов.

" Докато България разсъждаваше, жестоко казано, дали анфасът и гърбът са лице, тук газта се подвигна с 14%, парното - с 28%, мисля, че и водата. Класическа формула за операция на публичното мнение, до момента в който се вземат решение действителните неща. Обръщам се към нацията - малко повече здрав разсъдък да демонстрира и да не бъде водена за носа ", бяха думите на Христов в предаването " По-полека ".

Според него Борисов не е съумял да убеди българската си публика, че си приказва със международните водачи на фона на " изпадналия в изолираност ", както настояват от ГЕРБ, президент Румен Радев: " Не е съумял, а и редовия българин тази работа кой с кого се снима малко го топли ".

" Гладна кокошка просто сънува " - по този начин разяснява социологът фотографията, на която почетният ръководител Ахмед Доган, ухилен стои сред американския дипломат Ерик Рубен и Мустафа Карадайъ. Мнозина през седмицата се пробваха да разчетат в нея задаващи се промени в политическия пейзаж у нас.

" Като няма наличие, формата става наличие, занимаваме се със фотосите, а не с действителностите. Не разполагаме с информация, тъй че може единствено да спекулираме. А каквото и да разясняваме, тези, които знаят истината, иронично ще ни се подсмихват. Най-близкото до мозъка нормално е най-вярно. Американският дипломат направи серия от срещи още от самото му идване тук с водещи политически сили - естествено централата на ГЕРБ, няколко пъти в Българска социалистическа партия и естествено при Движение за права и свободи, които са основен политически незаобиколим фактор, колкото и да им се желае на някои да не са такива. И не на последно място - кой споделя, че Доган е излязъл от политиката?! ", разяснява Иво Христов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР