Докато се готви за мача с Кубрат Пулев на 20

...
Докато се готви за мача с Кубрат Пулев на 20
Коментари Харесай

Антъни Джошуа изнесе реч пред кралица Елизабет II

Докато се готви за мача с Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон, първенецът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа не пропуща и значими събития с кралски домакини, оповестява “бТВ”.

Британският боксьор зае своето място в Уестминстърското абатство, където с беше маркиран Денят на английската общественост. Като потомък на нигерийски жанр, Джошуа беше първенец на английската общественост от септември 2015 до април 2016 година

На събитието идващият противник на Кубрат Пулев се поздрави с кралица Елизабет II, както и принцовете Уилям и Чарлс и съпругите им Кейт и Камила. Събирането в Уестмистърското абатство е значимо за английското общество и поради присъединяване в него на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл. За тях това е последно събитие преди да стартират живота си отвън кралското семейство. От 1 април 35-годишният Хари и 38-годишната Меган повече няма да употребяват кралските си трофеи, а принцът ще се откаже и от почетните си военни звания.

Самият Джошуа произнесе тирада пред всички присъстващи.

" Името ми е Антъни Олуафеми Олашени Джошуа и като доста от вас тук, аз съм дете на английската общественост. Роден съм в Уотфорд, само че произходът ми е нигерийски. За моята етническа група споделят, че е най-голямата, а и най-шумната в Африка. Горд съм, че съм нигериец. Горд съм, че съм британец. Познавам дълга редица от хора от английската общественост, които направиха това общество това, което е. Със личните си очи видях какъв брой невероятна е тази общественост, когато пътувах до Нигерия като дете. Да, ние споделяме доста идентични неща, само че има и разлики, които ни дават доста благоприятни условия. И тъкмо като мен, децата на тази общественост имат две родини, два произхода, две култури и два метода, по които гледат на света. Даже повече от два. Днес чуваме толкоз постоянно думите " разделяне " и " разграничение " и ги свързваме с неприятни неща, само че те са и положителни. Трябва два се почитат, тъй като са източник на мир и непоклатимост ", съобщи Джошуа.

След формалната част боксьорът беше поздравен от членовете на кралското семейство, като с принц Хари обмени няколко думи.

Джошуа ще би трябвало да пази купите си против Кубрат Пулев на 20 юли, а сцена на дълго чакания конфликт ще е стадионът на " Тотнъм " в Лондон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР