Докато Сърбия успя да спечели инвестиции за милиарди долари от

...
Докато Сърбия успя да спечели инвестиции за милиарди долари от
Коментари Харесай

Балканската страна, в която 100 японски компании отвориха производства за десетилетие

Докато Сърбия съумя да завоюва вложения за милиарди долари от Китай, то друга съседка на България също е отправила взор надалеч на изток за привличането на задгранични инвестиции.

Румъния търси благоприятни условия за правене на бизнес с японски компании и тези упоритости удостовери министърът на търговията на страната Илан Лауфер по време на посещаване в източната страна.

Пред Japan News той показва, че страната му е " вход към Европейския съюз и обезпечава достъп до неповторимия европейски пазар ". От японската медия показват, че от присъединението на Румъния към съюза, страната е привлякла доста задгранични компании.

Изчисленията на Mizuho Bank демонстрират, че единствено японските компании с индустриални бази в северната ни съседка са към 100, като главната част от тях са с активност в автомобилната промишленост и електрониката.

По отношение на опциите за вложения, Лауфер показва: " Виждам капацитет за бъдещо развиване на бранша на започващи компании, главно при нововъведенията и S&D секторът (изследвания и развитие). ". Според комерсиалният министър Букурещ има стратегия за финансиране на 10 000 нови старт-ъпи.

По думите на Илан Лауфер Румъния от ден на ден се концентрира върху сътрудниците от Азия, като добавя, че чака двуцифрено нарастване на търговията с Япония през идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР