Докато съм министър-председател никога няма да обсъждаме и няма да

...
Докато съм министър-председател никога няма да обсъждаме и няма да
Коментари Харесай

Денков заяви, че против изпращането на български войски в Украйна

„ Докато съм министър-председател в никакъв случай няма да обсъждаме и няма да има решение за изпращане на български бойци в Украйна ”, сподели министър председателят Николай Денков по време на чуване в Народното събрание. Министър-председателят беше безапелационен, че тематиката в никакъв случай не е обсъждана в кабинета, а единствената помощ отБългария към Украйна е военнотехническа и филантропична. " Никога, по никакъв мотив, не е обсъждано и не са поемани никакви задължения за изпращане на български бойци в Украйна. Докато съм министър-председател в никакъв случай няма да обсъждаме и няма да има решение за изпращане на български бойци в Украйна ", сподели Денков.

То добави, чевсякакви опити да се " измислят някакви сходни тематики ", нямат отношение към българското правителствои акцентира, че няма нито едно решение на Министерски съвет, което да не подхожда на решенията на Народното събрание. " Седем решения, в случай че би трябвало ще ви ги прочета - внито едно от тях, по никакъв метод не става дума за изпращане на български бойци в Украйна. Такъв въпрос не се разисква. Аз като министър-председател във всяка една среща, във всеки един диалог, в който е повдигана тази тематика, постоянно съм казвал, че аз съм срещу изпращане на български войски в Украйна, без никакво съмнение. И в персонално качество аз съм срещу и ще пазя тази теза, тъй като я считам за вярна ", добави министър председателят.

И добави: " Както считам за вярно, че Русия е агресор, който е нападнал Украйна, и ние сме задължени да пазим и да оказваме помощ на една суверенна страна, която е нападната от съседа си. Тези, които пазят Русия в този спор, помислете си. Вие работите против българския народен интерес, тъй като след Украйна се оказа, че може да бъде Молдова. Всеки може да се замисли кой може да бъде след Молдова ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР