Докато съм министър, няма да позволя дори един лев европейско

...
Докато съм министър, няма да позволя дори един лев европейско
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Няма да позволя загуба на европари за жп инфраструктурата

Докато съм министър, няма да разреша даже един лев европейско финансиране за жп инфраструктура, да не бъде усвоен. Това съобщи служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на старта на модернизацията на железопътен сектор Оризово-Михайлово, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

„ Разпоредил съм на генералния шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ на ежедневна база да ми рапортува за хода и напредъка на всеки един от плановете “, добави министърът.

Той увери, че има разбирането на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, да бъдат придвижени допустимо най-скоро всички забавени преписки и процедури.

По време на старта на строителните работи, министър Тодоров изясни, че до четири години жп линията Оризово-Михайлово ще разрешава скорост на придвижване до 160 км/ч, за сметка на сегашната междинна скорост от 65 км/ч.

„ Инвестираме 218 млн. лв. по линия на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ за цялостна рехабилитация на 37-километровата права “, сподели Георги Тодоров. По думите му планът планува създаване на жп линията в огромна част по ново трасе, което ще разреши да се доближат европейските стандарти за железопътна автомагистрала.

„ До дни даваме старт на построяването на системи за сигнализация и телекомуникации от Пловдив до Бургас, и на реконструкцията на жп гара Нова Загора “, добави министър Тодоров. Според транспортния министър поетапното възобновяване на всички съставни елементи на жп превоза още един път удостоверява целта на страната за сполучливо консолидиране в европейската железопътна мрежа.

Проект „ Рехабилитация на железопътен сектор Оризово-Михайлово “ включва рационализация на стоманен път, уреди, контактна мрежа, здания и системи за сигнализация и телекомуникации. Дейностите плануват още унищожаване на всички железопътни прелези, като на тяхно място ще бъдат построени надлези и подлези, за по-голяма сигурност. Заложено е още създаване на ново приемно здание на жп гара Оризово и реорганизация на жп гара Чирпан. Изпълнител на плана е ДЗЗД " Евро жп инфраструктура ", включващо компаниите „ Инфраструктурно строителство “ АД и „ Марко Обра аудитория “ АД, а срокът за довеждане докрай на всички действия е до 49 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР