Докато руските сили са постигнали известен напредък на фронта при

...
Докато руските сили са постигнали известен напредък на фронта при
Коментари Харесай

Русия напредва при Бахмут, съобщи Генералният щаб на Украйна

Докато съветските сили са постигнали прочут прогрес на фронта при източния град Бахмут, украинският президент изрече признателност на всички бойци, които не престават да го пазят макар тежките условия.

Преди дни Володимир Зеленски персонално посети позиции към Бахмут, където награди отличили се военнослужещи от украинската войска.
Има защо да благодарим на нашите бойци, които се бият в направление Бахмут. Те се борят настойчиво и дейно. Благодаря на всички, които вършат нужното, с цел да усилят загубите на съперника там. Специална признателност на бойците от нашата 57-ма мотопехотна бригада " Костя Гордиенко ", от 77-ма авиомобилна бригада и от славната 93-та механизирана бригада " Холодни Яр ". Браво, момчета!
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Във вторник Зеленски предизвести, че в случай че страната му не завоюва дълго проточилата се борба за основния източен град, Русия може да стартира да търси интернационална поддръжка за договорка, която може да изисква от Украйна да направи неприемливи взаимни отстъпки. Ако Бахмут падне, съветският президент Путин " ще продаде тази победа на Запада, на своето общество, на Китай, на Иран ", сподели Зеленски в изявление за Асошиейтед прес.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви за прочут прогрес на съветските сили при Бахмут. Добавя се, че украинските войски не престават да отбраняват града и са отблъснали голям брой офанзиви на врага. Досега нито една от страните не е открила цялостен надзор, само че и двете са понесли тежки загуби.

Въпреки това от украинския общоприет щаб оповестяват за понижение на междинния брой ежедневни съветски офанзиви – от 124 в седмицата от 1 до 7 март, до единствено 57 на 29 март. Журналисти на Ройтерс на терен също предават за незабравим спад в интензивността на съветските офанзиви през предходната седмица.

Руски представители обявиха, че техните сили към момента водят тежки боеве – улица по улица – в Бахмут.

Междувременно, съгласно съветски военни блогъри, представени от Института за проучване на войната, бойците на частната съветска войска " Вагнер " евентуално са завладяли Артьомовския металообработващ цех (АЗОМ) в северната част на Бахмут и не престават да печелят терен там.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР