Докато руската инвазия в Украйна преминава през третата си седмица,

...
Докато руската инвазия в Украйна преминава през третата си седмица,
Коментари Харесай

Рон Пол: Бие ли се Вашингтон с Русия до последния украинец?

Докато съветската инвазия в Украйна минава през третата си седмица, има леки очаквания, че договарянията сред двете страни може скоро да доведат до преустановяване на огъня. Но с пронизителния военно-разпалващ разказ във Вашингтон съвсем наподобява, че държавното управление на Съединени американски щати не би желало да види това да се случи.

Конгресът и администрацията на Съединени американски щати наподобява са решени да въвлекат Съединените щати във война с Русия за Украйна. Сенатор Линдзи Греъм намерено приканва някой да убие съветския президент и мнозина в Камарата на представителите на Съединени американски щати упорстват администрацията да сътвори „ зона, неразрешена за полети “ над Украйна.

Луди ли са? Зона без полети значи, че унищожаваме всичко и всеки, което може да предотврати цялостното владичество на Съединени американски щати във въздуха.

Това значи офанзива против съветските системи за противоракетна и противовъздушна защита в Русия. С други думи, Третата международна война.

Всички можем да изпитваме омерзение от разрушенията в Украйна, само че в действителност ли е належащо да залагаме на личното си нуклеарно заличаване?

За страдание огромна двупартийна група в Конгреса наподобява счита по този начин.

Голяма част от протичащото се в Украйна може да се наблюдава до администрацията на Обама. Служители на Държавния департамент като Виктория Нюланд и Антъни Блинкен възнамеряваха и извършиха свалянето на украинското държавно управление през 2014 година

Това е, което ни насочи към този път към спор, защото държавното управление което пристигна на власт след преврата, стартира да изисква участие в НАТО.

Блинкен, Нюланд и другите, виновни за този непоносим акт, се върнаха в държавното управление на по-високи постове при президента Байдън и продължиха да прокарват своя дневен ред в Украйна.

Миналата седмица държавният секретар Блинкен – нашият върховен посланик – се опита да изпрати полски изтребители от руската епоха в Украйна, с цел да стрелят по руснаци.

Когато поляците споделиха, че ще се радват да изпратят самолетите до американска база в Германия и да разрешат на Пентагона да ги трансферира в Украйна, Пентагонът най-сетне се намеси, с цел да анулира извънредно високорисковия ход, за който даже американските военни споделиха, че няма да има действителен резултат върху изхода на войната.

Държавният департамент се пробва да ни вкара във война, а Пентагонът се пробва да ни защищити. Колко иронично!

Когато бях по време на акцията, бях споделил, че имаме няколко хиляди дипломати в държавното управление и може би не е неприятна концепция да ги използваме. Но сигурно нямах поради, че би трябвало да ги използваме, с цел да се опитаме да се вкараме в допълнение във война!

Три седмици след тази ужасна война Съединени американски щати не водят договаряния с Русия. Както Antiwar.com неотдавна заяви, вместо да поддържа договарянията сред Украйна и Русия, които биха могли да доведат до преустановяване на огъня и преустановяване на кръвопролитието, държавното управление на Съединени американски щати в действителност ескалира обстановката, което може единствено да усили кръвопролитието.

Постоянният поток от американски и съюзнически оръжия в Украйна и диалозите за поддръжка на дълготрайно въстание не наподобяват предопределени да дадат на Украйна победа на бойното поле, а по-скоро да нанесат на Русия това, което държавният секретар Блинкен назова „ стратегическо проваляне “.

Звучи извънредно доста, като че ли администрацията на Байдън има намерение да се бори с Русия до последния украинец. Единственото решение за Съединени американски щати е да се измъкнат.

Нека руснаците и украинците се спогодят. Това значи, че няма НАТО за Украйна и няма американски ракети по границите на Русия? И какво?! Край на войната, по-късно завършек на НАТО.

* Рон Пол е американски създател, политик и представител на Републиканската партия от щата Тексас, кандидат-президент, изолационист и либертарианец.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР