Докато редица европейски страни предпазливо отменят или се канят да

...
Докато редица европейски страни предпазливо отменят или се канят да
Коментари Харесай

Европа: Краят на пандемията е далеч, връщането към нормалното също

Докато редица европейски страни внимателно анулират или се канят да анулират някои от ограничаващите ограничения, въведени с цел да се спре разпространяването на ковид, зачестяват предизвестията, че сполучливият завършек на битката с него е към момента прекомерно надалеч.

Макар да наподобява, че епидемиите от ковид в някои европейски страни се стабилизират или отслабват, пандемията надалеч не е завършила, предизвести в четвъртък шефът на европейското посланичество на Световната здравна организация (СЗО) доктор Ханс Клуге.

Той напомни, че към половината от случаите по света на заразяване с Covid-19 и повече от половината от жертвите са в Европа.

Клуге съобщи, че близо половината смъртни случаи от ковид в Европа са в домове за възрастни хора, и назова това " невъобразима покруса “. По думите му в тези домове " равнището на грижите е пословично занемарено ".

Здравните служащи в сходни заведения постоянно са претрупани и ниско платени, призна той и прикани да им бъдат обезпечени повече защитни средства и поддръжка. Директорът на СЗО-Европа назова тези здравни служащи " невъзпятите герои " на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР