Докато причините за това решение(обявяването на за издирване – б.р.)остават

...
Докато причините за това решение(обявяването на за издирване – б.р.)остават
Коментари Харесай

ЕС: Христо Грозев има ценни разследвания за дейността на Русия

„ Докато аргументите за това решение(обявяването на за търсене – б.р.)остават незнайни за нас, бихме желали да напомним, че той е почитан проверяващ публицист, дал скъп принос за следствието на редица значими случаи като свалянето на малайзийския аероплан през 2014 година, отравянето на Сергей Скрипал през 2018 година и на Алексей Навални през 2020 година и последните зверства, осъществени от съветската войска при нападателната и война против Украйна. “

Това се споделя в коментар особено за Клуб Z. Той бе изработен от Набила Масрали -говорителка на Европейската работа за външна активност (ЕСВД), ръководена от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

„ Припомняме на Русия, че свободата на информация е главно право, залегнало във Всеобщата декларация за правата на индивида, подписана от нея “, добави Масрали.

По-рано в сряда българският евродепутат Илхан Кючюк заяви, че е изпратил до Жозеп Борел писмен въпрос по какъв начин Европейски Съюз счита да обезпечи отбраната на Христо Грозев. В ЕСВД към този момент нямат информация за това.

За Клуб Z Набила Масрали добави, че продължаващото гонене на самостоятелните съветски медии и блокирането на достъпа до задгранични уеб сайтове. Тя посочи, че Кремъл се пробва да лиши съветските жители от самостоятелни източници на информация за войната в Украйна. Тези способи са принудили редица както съветски, по този начин и непознати медии да изоставен страната.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР