Докато при нас от вече почти година се мисли как

...
Докато при нас от вече почти година се мисли как
Коментари Харесай

100% от населението на ОАЕ е с поне една доза

Докато при нас от към този момент съвсем година се мисли по какъв начин да се вдигне процентът на имунизация, в Обединените арабски емирства 100% от популацията има най-малко една доза от някоя от имунизациите. Близо 93 са изцяло имунизирани и сега се ваксинират с бустерна доза.

В Обединените арабски емирства Ковид от дълго време не е първа вест. Казва ни го българка, която от над 10 години е доктор в Дубай. И в болничното заведение ѝ в миналото преди е имало Ковид поделение.

" Нямаме, нямаме Ковид поделение изобщо. Затворено е. Отделението работи с други пациенти. Случаи има, доста леко протичат. Нямаме смъртни случаи в болничното заведение сега и Ковид случаите понижиха фрапантно ", съобщи доктор Лали Патаридзе, доктор в Дубай.

Дали е поради 100% имунизираното население или не - никой не се наема да каже. Фактите обаче демонстрират следното. Последната огромна вълна е била при започване на годината - с най-вече инфектирани и най-вече смъртни случаи. Тогава имунизираното население е било едвам 20%. Оттогава насам имунизацията последователно се ускорява и втори подобен пик най-малко към този момент не е имало.

" Вярвам, че вирусът към този момент отстъпва. И самият вирус към този момент поотслабна. Защото човек създава имунитет ", добави доктор Лали Патаридзе.

Обективността държи да кажем - разболяват се и имунизирани. Смъртните случаи обаче в множеството дни са 0. Черните върхове у нас със смъртни случи в трицифрени цифри звучат ужасно в арабската страна. Там черният връх в последните месеци е 5 смъртни случая за ден. Въпросът е по какъв начин за една година 10 милиона души вземат решение да повярват във имунизациите и имало ли е специфични апели от страна на политиците.

" Не, не имало, хората се опасяват, не желаят да умират и имат вяра, че това ще помогне ", сподели още доктор Лали Патаридзе.

В Дубай и заведенията са цялостни, и " документ " е неизползвана дума. Маски не престават да се носят, само че животът, поради имунизациите или не - наподобява по различен метод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР