Докато през юли увеличението беше средно 10% за всички пенсии,

...
Докато през юли увеличението беше средно 10% за всички пенсии,
Коментари Харесай

Над 1 млн.пенсионери се оказаха излъгани, нямат увелечие на пенсиите

Докато през юли нарастването беше приблизително 10% за всички пенсии, то октомврийското осъвременяване на пенсиите е доста самостоятелно

Половината пенсионери са без нарастване на парите за напреднала възраст. Това беше ясно още когато се разгласи повдигането на пенсиите от 1 октомври, тъй като концепцията на тази актуализация е да се понижи разликата сред размерите на най-отдавна отпуснатите пенсии и тези от последните години. 45,3% са тези, чиито пенсии са вдигнати, надлежно – 55,7% са без лев от горната страна.

Увеличените пенсии са със суми сред 10 и 200 лв., прецизира " Телеграф ".

Сметки

Докато през юли нарастването беше приблизително 10% за всички пенсии, то октомврийското осъвременяване на пенсиите е доста самостоятелно, тъй като за основа се взема размерът, на който е отпусната пенсията. При новата формула пенсиите се актуализират със междинния застрахователен приход за 12-те месеца преди отпущането им.

Тези, които са отпуснати до 31 декември 2007 година, са преизчислени със междинния застрахователен приход за 2007 година от 398,17 лева Така избраният размер на пенсиите се усилва, като за всяка година след разпределяне на пенсията се ползва %, еднакъв на по-голямата стойност сред повишаването на междинния застрахователен приход и инфлацията.

Щета

През октомврийското нарастване са минали отпуснатите до края на 2021 година трудови пенсии - застрахователен стаж и възраст, за неработоспособност заради общо заболяване, за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест и наследствените пенсии. В тази категория влизат и пенсиите за военна и за гражданска неработоспособност и вдовишките добавки, изчислени от пенсии за трудова активност.

Без стотинка от горната страна ще останат по формулировка, отпуснатите след 31 декември 2021 година, както и пенсиите, които не са свързани с трудова активност, изчислени в % от обществената пенсия за напреднала възраст.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР