Докато премиерът Шарл Мишел е на посещение в Кигали за

...
Докато премиерът Шарл Мишел е на посещение в Кигали за
Коментари Харесай

В Белгия ще забранят отричането на геноцида в Сребреница

Докато министър председателят Шарл Мишел е на посещаване в Кигали за формалните церемонии във връзка 25-ата годишнина от геноцида в Руанда, правосъдната комисия на белгийския федерален парламент одобри предложение да се направи нелегално отричането на историческия факт за това кръвопролитие, както и на едно друго – това в босненската Сребреница, написа електронното издание Sarajevo Times.
Както напомня изданието, „ през юли 1995 година в Босна бе осъществен геноцид от сръбските войски, в следствие от който починаха повече от осем хиляди души, главно мъже и момчета. В същото време до 30 хиляди дами, деца и възрастни хора бяха наложително изселени от територията “, заяви организация Фокус.
Новият закон, който министърът на правораздаването Коен Гийнс съобщи, че чака да бъде признат от Народното събрание след Великденската отмора, обаче не се отнася единствено за тези две събития. Предложението прави закононарушение „ отказване, минимизиране, оправдаване или одобрение на геноциди, закононарушения против човечеството или военни закононарушения, приети за такива от интернационален трибунал”, оповестява The Burussels Times.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР