Садик Хан разширява схемата за бракуване на ULEZ след политика, обвинена за поражението на лейбъристите в междинните избори в Уксбридж

...
Докато преди това само получателите на детски надбавки, хората с
Коментари Харесай

Докато преди това само получателите на детски надбавки, хората с ниски доходи и хората с увреждания имаха право на субсидии за бракуване, от понеделник, 21 август, всички хора в столицата с коли или мотоциклети, които не отговарят на ULEZ, могат да кандидатстват.

Плащането за ванове ще се увеличи от £5000 на £7000, като малките предприятия и едноличните търговци могат да получат до £21 000 безвъзмездни средства за скрап до три микробуса.

Схемата за скрап обаче не е ретроспективна - което означава, че тези, които вече са платили за ново превозно средство, няма да получат безвъзмездната помощ.

Консерваторите описаха развитието като „твърде малко, твърде късно“.

Концесията, финансирана от £50 милиона резерви на кметството, идва, след като торите успяха да задържат бившето място на Борис Джонсън, провеждайки кампания на анти-ULEZ платформа, която трябва да бъде разширен до края на Лондон в края на месеца.

Нарушителите с ниско ниво избягват 16 милиона часа неплатен труд - струващи £150 милиона на данъкоплатците

Допълнителните £50 милиона увеличават общата стойност на фонда за скрап до £160 милиона.

ULEZ - който вече е в сила в централен и вътрешен Лондон - таксува шофьорите £12,50 на ден за шофиране на най-замърсяващите превозни средства в границите, които обхваща.

От 29 август зоната ще бъде разширена до границите на столицата с Бъкингамшър, Есекс, Хертфордшър, Кент и Съри.

Стармър: „Ulez беше причината да загубим междинните избори в Uxbridge.“

Кметът многократно е подчертавал, че 90% от автомобилите, виждани да се движат в околностите на Лондон средностатистически ден, вече са съвместими с ULEZ, но разширяването на схемата се натъкна на яростна съпротива в някои райони поради нарастващите разходи за живот.

След резултатите от междинните избори в Ъксбридж - които торите спечелиха само с 495 гласа - редица високопоставени политици от Лейбъристката партия , включително лидерът сър Кийр Стармър и заместник Анджела Рейнър, се появиха в ефира, за да осъдят политиката.

В директен упрек към кмета на Лейбъристката партия в Лондон сър Кийр каза пред Sky News, че неговата партия е загубила Ъксбридж от -избори поради разширяването на схемата, тъй като той призова г-н Хан да „размисли“.

Г-н Хан се придържа към политиката, цитирайки вредното въздействие на замърсяването на въздуха върху здравето на лондончани.

Миналата седмица той беше подсилен от решение на Върховния съд, което установи, че разширяването към външните квартали на столицата е законно.

Съгласно разширената схема за бракуване, благотворителните организации ще могат да получат до £27 000 субсидии за бракуване до три микробуса, докато от петък ще влязат в сила увеличените безвъзмездни средства за микробуси и микробуси, които не отговарят на изискванията.

Г-н Хан каза: „Винаги съм казвал, че разширяването на ULEZ до целия Лондон беше трудно решение и не го взех с лека ръка – но това е решение, което оставам ангажиран да изпълня.

„Не съм готов да отстъпя, да забавя или да разводня жизненоважни зелени политики като ULEZ, който не само ще спасява животи и ще защитава белите дробове на децата, като почиства замърсения ни въздух, но ни помага да се борим с климатичната криза.

„Продължих да се вслушвам в опасенията на лондончани през последните месеци и днес мога да обявя огромно разширяване на схемата за бракуване, което означава, че всички лондончани с коли, които не отговарят на ULEZ, вече ще могат да получат финансова подкрепа, за да преминат към по-екологични, по-малко замърсяващи превозни средства.“

Разширяването на ULEZ се счита за законно

Намесата на кмета беше приветствана от бореца за правата на хората с увреждания д-р Куш Канодиа, който каза, че това е „страхотна новина за общността на хората с увреждания и показва, че кампаниите на хора с увреждания могат да окажат значително влияние за промяна на политиката в Голям Лондон“.

< p>Tim Dexter, ръководител на чист въздух в Asthma + Lung UK, каза: „ULEZ има за цел да намали броя на замърсяващите превозни средства по пътя и да помогне на всеки лондончанин да диша по-чист въздух, включително около 585 000 души, живеещи с астма или хронична обструктивна белодробна болест живеещи в цял Лондон.

„Схеми като ULEZ доказано намаляват замърсяването на въздуха – извънредна ситуация за общественото здраве, която допринася за 4000 ранни смъртни случая в Лондон всяка година.“

Но Сюзън Хол, която ще отстоявайки торите срещу г-н Хан на следващите избори за кмет през 2024 г., каза: „Това е твърде малко, твърде късно от Садик Хан, който е изправен пред нарастващ натиск от лондончани и собствената си партия.

Прочетете повече :
Starmer се „колеба“ на ULEZ, казва майка на момиче, починало поради замърсяване
Поражението на лейбъристите в Uxbridge предизвика игра на обвиняване: „Има много да мислим за това“

„Хиляди семейства, малки предприятия и благотворителни организации са изправени пред финансов крах поради разширяването на ULEZ на Садик Хан, което няма да направи почти нищо за подобряване на качеството на въздуха.

„Ако бъда избран за кмет, ще обърна тази катастрофална политика и го заменете с фонд от £50 милиона за намаляване на замърсяването на въздуха, без да облагате хората с данъци."

Кийт Принс, говорител на Консервативната транспортна партия на кметството, твърди, че това е "акт на отчаяние за успокояване на членовете на собствената му партия", но няма да „стига достатъчно далеч, за да спре щетите, които неговото разширяване на ULEZ ще нанесе на лондончани“.

„Най-доброто, което може да направи, е да се обърне и да приеме някои политики, които действително биха почистили въздуха, като напр. ускоряване на преминаването към автобуси с нулеви емисии“, каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР