Докато повечето от нас ще трябва да се примирят със

...
Докато повечето от нас ще трябва да се примирят със
Коментари Харесай

Луксозни бункери и частни острови - как богатите се самоизолират от коронавируса

Докато множеството от нас ще би трябвало да се примирят със самоизолация в личния си дом, богатите се обръщат към най-съвременните бункери и бягат на частни острови, с цел да избегнат ковид.

Rising S Company, която създава бункери и бомбени убежища, означи нарастване на търсенето цели четири пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно изпълнителния шеф Клей Скот, написа CNBC Make it.

Той съобщи, че е получавал позвънявания от цялостен ​​свят, в това число страни, от които в никакъв случай не е имал поръчки, като Хърватия да вземем за пример. Скот сподели, че междинната цена на моделите, които клиентите преглеждат сега, е $150 хиляди

Лари Хол, притежател на различен компания за произвеждане на бункери, основана в Съединени американски щати, Survival Condo, съобщи, че също регистрира скок в запитванията заради епидемията, защото коронавирусът е подтикнал много богаташи да помислят за закупуването на сходно оборудване.

" Обикновено би трябвало да поставяме известни старания, с цел да накараме хората да дойдат тук, а в този момент клиентите наподобява имат голям интерес ", съобщи той пред CNBС.

Хол споделя за собствен клиент, който купил бункер, без даже да го е видял. И макар че запитванията идват от Близкия изток, Англия, Япония и Франция, до момента продажбите му са най-много на американски клиенти, с разнообразни специалности, в това число лекари и инженери.

Цените варират от към $500 хил до $2,4 милиона и включват уреди като закрит басейн, фитнес зала и даже стена за катерене.
 Най-екстравагантните способи, по които Безос, Мъск и Пейдж харчат парите си
Най-екстравагантните способи, по които Безос, Мъск и Пейдж харчат парите си

Някои от тях включват вложения в летящи таксита

Частни острови

Ако едни се обръщат към бункери, то други избират повече усамотение и търсят опция да се изолират на остров.

Островът Gladden Private, покрай брега на Белиз в Карибите, е изключително известен, тъй като подсигурява " цялостна поверителност ", изясни Крис Кроулов, изпълнителен шеф по продажби и наеми на Private Islands.

Персоналът остава на обособен по-малък остров наоколо и отдалечено включва червени светлини на по-големия остров, като сигнал за гостите, когато идват.

" Това е може би най-безопасното място на планетата за всеки, който желае да се скрие от този ужасяващ вирус, защото е на 20 благи от континента, той е на рифа ", сподели Кролов.

Престоят коства $2950 на нощ за двама души, като чартърен е целият остров.

Друго известно място в Карибите е Blue Island на Бахамските острови поради частната му писта, за която Кролов сподели, че е има интерес от хора с частни самолети.

Кролов декларира, че предходната седмица е получавал позвънявания от хора на яхти, които безусловно обикалят островите, " пробвайки се да намерят безвредно място и са подготвени да платят доста пари ".

Частни джетове и яхти

Някои обаче вземат решение да останат в морето. За изпълнителния шеф на FlyEliteJets Кристофър Уилямс-Мартин бизнесът стартира да върви повече в Деня на влюбените, когато " беше първият слух, че идва нещо много огромно, което би имало доста въздействие върху комерсиалните полети и така нататък "

Но едвам преди две седмици той сподели, че търсенето е блъснало рекордни равнища и е имал 270 запитвания в границите на пет дни, които нормално получава за към 30 седмици. " Някои претенции бяха от името на музиканти, които желаят да се приберат, преди повече граници да бъдат затворени ", споделя Уилямс Мартин.

Той споделя, че за дни търсенето повишено до към 300 запитвания в границите на три или четири дни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР