Докато потребителите продължават да трият Фейсбук профилите си заради заради

...
Докато потребителите продължават да трият Фейсбук профилите си заради заради
Коментари Харесай

Фейсбук знае на кого се обаждате и кой ви звъни, на кого пращате SMS и какво пише в него

Докато потребителите не престават да трият Facebook профилите си поради заради абсурда с " Кеймбридж Аналитика ", мнозина откриват, че обществената мрежа има надалеч повече данни за тях, в сравнение с чакат. Например: входящи и изходящи позвънявания и SMS-и.

Две години от обществената мрежа са събирали имена на контакти, телефонни номера и SMS-и в продължение на две или повече години от устройства с Андроид, написа уебсайтът Арс Текника (Ars Technica).

От компанията декларират, че информацията е складирана в обезопасени сървъри и е взимана единствено със знанието на консуматори, които са дали единодушието си. Оттам изясняват, че информацията не е била споделяна с другари или външни приложения, а се употребява, " с цел да се усъвършенства общуването на хората във Facebook ", като им се помогне да се свързват с други хора. 

Facebook разгласи на уеб страницата си, че в никакъв случай не продава данните и не събира наличието на есемесите или диалозите. Но говорителката не отговори на въпроса за какво е належащо да се събира информация за телефонни контакти и есемеси, написа АП.

Скандалът, избухнал поради шерването с  " Кеймбридж Аналитика " на персонална информация 50 милиона консуматори, което е разрешило манипулирането им в навечерието на изборите в Съединени американски щати, докара и до основаването на придвижването #deletefacebook (изтрий Facebook - англ.)

Фейсбук makes it hard for users to delete their accounts, instead pushing them towards “deactivation ”, which leaves all personal data on the company’s servers. When users ask to permanently delete their accounts, the company suggests: “You may want to download a copy of your info from Фейсбук. ” It is this data dump that reveals the extent of Facebook’s data harvesting – surprising even for a company known to gather huge quantities of personal information.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР