Докато поредното британско проучване показва, че на 30 години човек

...
Докато поредното британско проучване показва, че на 30 години човек
Коментари Харесай

93-годишната баба, която стана интернет звезда с историята си

Докато следващото английско изследване демонстрира, че на 30 години човек към този момент се усеща възрастен, една жена на цели 93 години потвърди, че не възрастта, а духът е от голяма важност.

Баба Ирма е от дребното градче Новента Вичентина в Северна Италия. Нейната история доби известност в интернет с помощта на внучка ѝ и Ирма стана образец за подражателство и мотив за горделивост и удивление.

Преди две седмици внучката на Ирма разгласява нейна фотография от летището и описа, че баба ѝ отпътува за Кения, с цел да оказва помощ на изоставени деца в сиропиталища.



"Баба ми остава вдовица на 26 година Губи брачна половинка си във войната, а малко по-късно умира и 3-годишната ѝ щерка. През целия си живот тя работи интензивно, с цел да отгледа другите си две деца - майка ми и чичо ми ", споделя внучката на Ирма - Елиза.

Публикацията ѝ във Facebook набра голяма известност освен в Италия, само че и в други страни, в това число и у нас.



93-годишната Ирма от години подарява средства на италиански духовник, отдал живота си на доброволческа активност в Кения.

Сега старата жена решила персонално да посети отец Ремигио и да обиколи всички сиропиталища, детски градини и лечебни заведения, които той е построил.

Елиза споделя със света историята на своята баба, с цел да даде образец на всички ни, че би трябвало да мислим освен по какъв начин да оцелеем, а по какъв начин да живеем живота си пълноценно.

"Вижте я. Никой не може да я спре. Обичам тази жена ", написа Елиза.



По време на пътуването си баба Ирма е съпроводена от своята щерка (майката на Елиза).

След уморителното пътешестване Ирма намерила другари измежду локалните в град Мианди и прекарала известно време в болница, където правила разнообразни дребни творби на изкуството, които ще се продадат, а парите ще отидат за болничното заведение.







А Елиза признава, че е допустимо баба ѝ да не се върне и да остане в Кения, "познавайки голямото ѝ сърце и какъв брой е енергична ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР