Докато политиците вече седмици наред се обвиняват във връзки с

...
Докато политиците вече седмици наред се обвиняват във връзки с
Коментари Харесай

Цените на пазара летят, докато политиците деградират

Докато политиците към този момент седмици наред се упрекват във връзки с мафията, зависимости и нито съвсем не загатват скока на цените, плодовете и зеленчуците на софийските пазарите всеки ден са с нови цени в посока единствено нагоре, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази заран екип на БГНЕС обиколи най-популярните пазари в столицата. Лятото към този момент стартира, въпреки и с дъждове, и на пазара излизат първите български плодове и зеленчуци, или най-малко по този начин ни твърдят продавачите и табелките по сергиите.

Доматите се движат сред 4 и 6 лв., краставиците – сред 3-4 лв. най-малко. Малка връзка магданоз, който до неотдавна беше стотинки, към този момент коства 2 лв..

Дините се оферират за към 2 лв., а пъпешите – за 6 лв. за кг. Качествените череши са на цена сред 5-6 лв., а тези, които са престояли по няколко дни спадат до 3 лв..

Прасковите и кайсиите също се движат на цени сред 5-6 лв.. Ягодите са 6 лв..

На някои от пазарите съществуват и култивиран центрове, където една саксия лавандула може да бъде купена за скромната сума от 20 лв..

Репортерът на БГНЕС означи, че още веднъж се появяват пенсионери, които оферират дребни количества разнородни зеленчуци до сергиите, които се държат от постоянните продавачи. През последните години тези възрастни „ бизнесмени “ бяха изчезнали от пазарите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР