Докато политическата сага около Брекзит продължава, разходите за британските индустрии,

...
Докато политическата сага около Брекзит продължава, разходите за британските индустрии,
Коментари Харесай

Колко струва Брекзит на четири от най-големите компании в Обединеното кралство?

Докато политическата сага към Брекзит продължава, разноските за английските промишлености, подготвящи се за излизане от Европейския съюз (ЕС) порастват. Компании заплащат милион, с цел да подхващат съответни ограничения при най-лошия сюжет за " бракоразвод " без контракт.

И до момента в който това е чудесна опция за адвокатските адвокатски фирми и консултантите, е усложнение за всички останали промишлености. Какво значи Брекзит за четири от най-големите компании на Острова пресмятат от Bloomberg.

Royal Bank of Scotland

RBS чака да изхарчи сред 100 и 150 милиона паунда или сред 130 и 196 милиона $, твърди представителят на банката. Междувременно тя кандидатства за нов банков лиценз в Европейския съюз и трансферира милиарди лири активи в Амстердам.

Тези разноски биха стигнали на финансовата институция да заплати заплатите за цяла година на 1600 от своите чиновници или към 2% от общия личен състав.

HSBC

Най-голямата банка във Англия е изразходвала 179 милиона $ за обмисляне и предприемане на ограничения преди Брекзит. Тя е отворила нови клонове и е кандидатствала да лицензи в Европейски Съюз. Посочената сума би била задоволителна, с цел да се покрият годишните заплати на жестоко 2500 чиновници там.

EasyJet

За последните две години самолетната компания е изхарчила 9 милиона паунда в подготовката си за Брекзит. Тя отвори и нова европейска централа в Австрия. С тези пари компанията би могла да заплати на 97 водача за една година или на 362 от останалите чиновници на борда.

AstraZeneca

Фармацевтичният производител пресмята разноските си около Брекзи на към 40 милиона $. Част от тях са свързани с прекачване на част от регулаторните лицензи на компанията и подготовката за нов митнически режим. Тази сума би била задоволителна за осъществяването на 10 клинични теста на нови медикаменти или за заплащане на 370 души от личния състав й за година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР