Докато подготовката за най-мащабното автомобилно събитие на годината - международният

...
Докато подготовката за най-мащабното автомобилно събитие на годината - международният
Коментари Харесай

Очаквайте горещите премиери от IAA на салона в София

Докато подготовката за най-мащабното автомобилно събитие на годината - интернационалният Автомобилен салон София, който ще се организира от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център ", върви с цялостна мощ, международните прожектори на автомобилната промишленост се обърнаха към автомобилния салон във Франкфурт.

Немалка част от министър председателите и моделите на производителите ще дойдат непосредствено от IAA в София.

Audi показа пред света бъдещето си под формата на няколко концепции, които в идващите години ще се трансфорат в серийни модели. А у нас за пръв път на салон ще бъде показан напълно електрическия Audi e-tron, който има оптималната мощ 408 к.с. и пробег с едно зареждане от над 400 км.

Специално за София идва цяла гама SUV меки хибриди с лицето на SQ5, SQ7 и SQ8. Разбира се, няма да бъдат забравени и почитателите на безспорната динамичност. Подразделението Audi Sport ще бъде показано от RS5 и RS3, а до тях ще бъде и фамилния А6 Allroad.

Феновете на BMW в България ще видят по време на салона за пръв път напълно електрическата спортна версия BMW i3S, новото потомство Серия 1 във вид 120 d xDrive, спортната трансформация на Серия 3 - M340i xDrive, и мега бързата лимузина фейслифт - M760i xDrive. В България идва Серия 8 Гран купе и хитовото М8 купе.

Също по този начин новото потомство Х5 и напълно новия модел - Х7. Първото BMW X7 комбинира оптималното наличие, ексклузивността и пространствения комфорт на модел от първокласния клас с гъвкавите, пъргави динамични характерности на Sports Activity Vehicle (SAV).

Предлага се във версии X7 xDrive50d, X7 xDrive30d, X7 xDrive50i и X7 xDrive40i. Джанти с размер от 20 до 22 инча, има дейни стабилизатори с електрическо ръководство.

Лайфстайл марката MINI ще показа Clubman JCW, а с изключение на него на салона в София ще дойде и плъг-ин хибрид на Countyman.
За пръв път родните фенове на Ford ще могат да видят Mondeo Hybrid по време на Автосалон София.

Хибридният модел бе показан на щанда на Ford на ревюто във Франкфурт дружно с цяла експозиция от електрифицирани модели и под мотото – Go Electric. Автомобилът употребява 4-цилиндров бензинов мотор 2,0 литра с 187 к.с., който е подпомаган от електромотор.

Благодарение на системата междинният разход е едвам 4,2/100.

Отново за пръв път на салон ще бъде показана и новото потомство Ford Kuga, която на щанда ще бъде в съоръжение Business.
Феновете на бързите Ford-ове ще останат изключително удовлетворени от автосалон София, тъй като се чакат цяла войска бегачки.

Новият Ford Fiesta ST ще бъде показан за пръв път на салон, както и Focus ST. А в случай че 280 к.с. са ви доста и желаете фамилна версия, само че с авантюристичен дух, за вас е Ford Focus Active. На салона ще бъде изложена версия с 1,0-литров мотор със 125 к.с. и автоматизирана предавателна кутия.

Най-малкият SUV на Ford – EcoSport, също е нацепил мускули с версията ST-Line, а баткото на всички бързаци в компанията - Mustng GT, идва с митичния 5,0-литров V8 с 450 к.с. и 10-степенна автоматизирана предавателна кутия.

Един от най-награждаваните коли в историята - Jaguar I-Pace, бе в центъра на вниманието на щанда на JLR по време на салона във Франкфурт. Моделът завоюва над 70 влиятелни награди и е първият електрически модел в историята на компанията. Заедно с него JLR показва електрическата си технология и визия за бъдещето.

А, несъмнено, център на вниманието на марката Land Rover бе новото потомство Defender. Очакваме модела скоро, а на салона в София ще бъде показана лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Топ версията е дело на Special Vehicle Operations и се задвижва от 5-литров мотор V8 с 550 к.с. и машинален компресор. Най-мощният Velar форсира от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да доближи скорост от 274 км/ч.

Екологичният автомобил Honda CR-V бе един от акцентите на компанията по време на ревюто във Франкфурт и идва у нас за салона в София.

Новият опазващ околната среда CR-V Hybrid е оборудван с интелигентната система Multi Mode Drive (i-MMD), съчетаваща 2,0-литров i-VTEC бензинов мотор с цикъл на Аткинсън и два електромотора, с цел да обезпечи действителна енергийна успеваемост и лесна управляемост.

i-MMD не работи с стандартна трансмисия, а вместо това действа посредством надалеч по-компактен елемент, осигуряващ директна връзка сред задвижващите елементи и плавното предаване на въртящия миг.

Подобно на министър председателите на автомобилното ревю във Франкфурт – Mercedes ще има осезаемо наличие и министър председатели в София. Почитателите на трилъчевата звезда ще видят новото потомство A Клас с версията А200, също по този начин спортната версия CLA 220 4M Coupe.

Няма да отсъстват и суперколите - GT 63 S 4M и GT AMG Coupe R, както и цяла войска SUV модели - GLC 200 d 4M, GLC 43 AMG Coupe, GLE 450 4M, GLS 400 d 4M и новото потомство G 63 AMG.

Чешката компания Skoda е подготвила доста изненади за феновете си по време на Автосалон София 2019. След като настоящата моделна гама бе показана на ревюто във Франкфурт огромна част от колите идват непосредствено в София.

На щанда ще бъдат показани Fabia и Fabia Combi, напълно новия модел Scala, фамилната Octavia и Combi Scout. Специално за родното ревю идва премиерата Superb Combi Scout, както и SUV моделите Karoq, Kamiq и Kodiaq, които участваха във Франкфурт.

Бъдещето пред марката Cupra е бързо и динамично. Компанията показа визията Tavascan Concept по време на салона във Франкфурт, която има два електрически мотора. У нас почитателите на бързите коли на SEAT ще видят за пръв път марката на салон.

Премиера на щанда на ревюто в София е кросоувърът Cupra Ateca, оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, разрастващ мощ от 300 к.с. и 7-степенна автоматизирана скоростна кутия.

Освен него за пръв път ще бъде показан огромният SUV - Tarraco, като експонатът за София e с 2,0-литров дизел с мощ 190 к.с. Също по този начин щанда на испанската компания ще бъдат изложени още спортният хечбек SEAT Leon Cupra R, кросоувърите SEAT Arona и SEAT Ateca, хечбек моделите SEAT Ibiza и Leon.

Първият напълно електрически Opel Corsa бе показан по време на салона във Франкфурт и по-малко от месец по-късно ще бъде на автосалона в София. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощ 134 к.с., а батерията му е с потенциал 50 кВтч. С едно зареждане електрическият автомобил изминава до 330 км по WLTP.

Заедно с EV модела в София ще забележим версия със общоприет мотор 1,2 литра с турбо и 130 к.с. Компанията възнамерява да показа публично в София и първия си плъг-инхибрид - Grandland X PHEV. Той е оборудван с 1,6-литров бензинов мотор и два електромотора, като съвкупната мощ на задвижващата система е 300 к.с.

Скорост от 100 км/ч след натискане на газта се доближава след 6 секунди, а батерията с потенциал 13,2 кВт/ч разрешава пробег единствено на ток от 51 км.

На щанда на Opel ще бъде изложени още Insignia GS, Grandland X, Crosland X, обновената Astra, както и представителят на лекотоварната гама Combo Life.

Още информация можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/
Онлайн билети могат да бъдат закупени https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Прес и бизнес ден: 11 октомври

Изложение: 12 - 20 октомври 2019 година

Местоположение: Интер Експо Център, София

Работно Време:
11.10.2019 - 10:30 - 19:30
12, 13, 19 и 20.10.2019 - 10:00 - 20:00ч.
14 – 18.10.2019 - 10:30 - 19:30ч.

Специална отстъпка от 10% за читателите на Блиц

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР