Докато почитателите на поредицата Diablo се радват на най-новата игра

...
Докато почитателите на поредицата Diablo се радват на най-новата игра
Коментари Харесай

Рекламен билборд на Diablo IV в Мелбърн предизвика вълна от възмущение

Докато феновете на поредицата Diablo се радват на най-новата игра от сериите в очакване на нейния първи сезон, то за други играта основава неприятни чувства. PC Gamer предава за десетки недоволства, постъпили в локалното рекламно бюро и общинската администрация, откакто в Мелбърн, Австралия се появил голям билборд, рекламиращ Diablo IV. Огромното платно изобразява Лилит на фона на думите: „ Добре пристигнали в пъкъла, Мелбърн “ и датата 06.06.23.

Самите недоволства са от друг темперамент. Освен такива, които идват от религиозни и вярващи, има и недоволства, които считат, че билборда им подухва мемоари за локдауните от пандемичните месеци – австралийците бяха подложени на необикновен тормоз от локалните управляващи по това време. И несъмнено има недоволства от родител, които считат изображението на царицата на пъкъла за несъответствуващи за подрастващите.

„ Думите „ Добре пристигнали в пъкъла, Мелбърн като част от рекламата за тази игра и картината на дявола са обидни за мен в качеството ми на християнин. Изображението е също по този начин неуместно за децата ми и към този момент им провокира кошмари “, гласи един от подадените отчети.

„ Освен, че е плашещо за дребни деца, у мен като възрастен се връщат спомените за двугодишния пъкъл на локдауните в Мелбърн. Езикът и думите, които са употребявани тук, не се вписват в известието за излизането на една игра “, написа различен.

От австралийския рекламен регулатор оправдават наличието на билборда с набор от причини, като да вземем за пример това, че той не е ориентиран против вярващите, нито проповядва сатанизъм, а предвид на заложеното възрастово ограничаване на Diablo IV, то плаката няма за цел да им навреди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР