Докато по кината върви премиерата на "Бързи и яростни. Хобс

...
Докато по кината върви премиерата на "Бързи и яростни. Хобс
Коментари Харесай

Среднощни незаконни гонки с награди от по 3 бона втрещиха Пловдив СНИМКИ

Докато по кината върви премиерата на "Бързи и гневни. Хобс и Шоу ", на "Асеновградско шосе " феновете на високите скорости могат да гледат подиуми от кино лентата онлайн. Или пък да бъдат част от тях. А за какво не и да завоюват някой лев.

В неделя, в среднощ, 48 часа откакто моторист загуби живота си на същия път, други градски "състезатели " си устроиха следващата противозаконна гонка. TrafficNews популяризира запис от снощните надпревари, на който ясно се виждат част от участниците и феновете.



Мерцедеси, беемвета, аудита, хонди и коли от други марки блокираха шосето в сектора сред надлеза на входа на Пловдив и бензиностанцията на "Лукойл ". Свирени на гуми и скорости, подобаващи за кръг от Формула 1, съпровождаха надпреварата.

"Имаше най-малко 200 души. По шосето прекосяваха и други коли, които не бяха част от гонките " споделя свидетел.

Според участници в "ралитата ", които се организират всяка неделя на Асеновградско, в доста от случаите уредниците своеволно затварят шосето, до момента в който минат гонките. Във въпросната нощ обаче това не е било направено.

"Всичко продължава в границите на 15-20 минути, а по-късно всички изчезват преди да се появи полиция. До този миг обаче, не са ни заварвали на място " настояват участници.

Най-активни в гонките са двама братя, които карат подсилени коли от марките "Ауди " и "Фолксваген ". Сред "активистите " е и юноша с мерцедес, който при полицейски инспекции парадирал с връзки в правоохранителните органи.



"Дърпането " е съпроводено и със залагане, като сумите от време на време надвишават 2-3 хиляди лв..

Според автоексперти, колите, които вземат участие в гонките, са доста рискови, защото модификацията трансформира техническите им характерности. Състезателите махат основни елементи, с цел да усилят скоростта.

Записите от гонките са предоставени на полицията, за да се вземе отношение, защото мнозина считат, че органите на реда съзнателно подценяват противозаконните надпревари и не се отзовават на сигналите или се отзовават със забавяне, когато всичко към този момент е завършило.

"Факт е, че нощес на Асеновградско шосе нощес е имало полицейски патрул с радар за скорост, само че той е бил в другия завършек на шосето, покрай Асеновград. Ще вземем всички нужни ограничения, с цел да прекратим тези рискови практики.

В нощните часове по булевардите, където има сигнали, че се организират нерегламентирани надпревари, ще бъде наситено с полицейски сили, ще се включат и патрели от звеното "Сигма ". Нека жителите подават сигнали, с цел да можем да реагираме навреме " разяснява новият шеф на ОЗ Министерство на вътрешните работи - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Той съобщи, че е разпоредил инспекция на водачите на колите, които се виждат на видеозаписите.

"Ще вземем най-строги ограничения. Това, което зависи от полицията, ще бъде направено. Но тези, които тестват опциите си на пътя, също би трябвало да се замислят и да видят какъв брой младежи изгубиха живота си. Добре е да намерят по -безопасен метод да изразходват адреналина си " съобщи шефът.

Само преди седмица стана ясна друга гонка на бул. "Освобождение " в ЖР "Тракия ", като участници и фенове се бяха събрали на паркинга пред "Кауфланд ". На подадения сигнал на тел. 112 по този начин и никой не се отзова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
















СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР