Докато Пленумът на ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на главния прокурор

...
Докато Пленумът на ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на главния прокурор
Коментари Харесай

Протестиращи пред ВСС искат освобождаването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Докато Пленумът на Висш съдебен съвет разисква предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев, пред постройката на Висшия правосъден съвет се събраха десетки протестиращи в отбрана на някогашния кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Протестиращите скандират  " Гешев е срам " и държат табели с надпис " Свобода за Иванчева и Петрова ", предава " Дарик ".

Бившата кметица на регион " Младост Десислава Иванчева сега се намира в женския затвор в Сливен.

Тя е наказана за рушвет на шест години затвор, 12 хиляди лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години.

Заместничката ѝ Петрова е наказана на пет години затвор, 10 хиляди лева санкция и отнемане от право да заема служба за шест години.

Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, осем хиляди лв. санкция и е без право да заема служба за период от шест години.

Двете бяха задържани при зрелищна акция в центъра на София на 17 април 2018 година като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР