Докато планираните предложения на Warner Bros. за нови погледи към

...
Докато планираните предложения на Warner Bros. за нови погледи към
Коментари Харесай

Новият филм за Годзила се връща в ужаса на следвоенна Япония

Докато плануваните оферти на Warner Bros. за нови погледи към света на Годзила се бавят, истинските основатели на франчайза, Toho, са подготвени с тяхната последна история за иконичното страшилище.

Става дума за Godzilla Minus One: " рестартът " на поредицата за Годзила, както го назовава президентът на Toho International. По думите му новият филм ще покаже именитото японско страшилище в най-оригиналната му светлина: на сеещ смут, гибел и опустошение по пътя си кайджу.

Режисьор и сценарист на кино лентата е Такаши Ямазаки, който ще прави и специфичните резултати, които наподобяват положителни. Действието се развива десетилетия преди събитията от последните филми, в следвоенна Япония, която се изправя пред нова опасност в лицето на Годзила.

Пуснат за първи път през 1954 година, истинският " Годзила " е доста повече от генеричен филм за чудовища. Той е брилянтен кино коментар на нуклеарното нахлуване, чиито последствия в Япония по това време са извънредно пресни.

Не е учудващо, че първият " Годзила " въхновява редица спинофи и сикуъли, както и че дава подтик на цяла кино галактика, населявана от не по-малко известните чудовища Родан, Мотра и даже американския Кинг Конг. Мнозина споделят, че Годзила е метафора на нуклеарното оръжие, което унищожава Хирошима и Нагасаки няколко години по-рано, а някои познавачи на тематиката отиват и по-далеч, потвърждавайки, че чудовището символизира самите Съединени американски щати.

Родан, от своя страна, гигантският праисторически птеранодон, символизира опасността, която идва от Съветския съюз.

В последвалите кино тълкования Годзила се бие с всевъзможни извънземни, дракони, извънземни-дракони, динозаври и други великански врагове.

Не е загадка, че франчайзът не се радва на необикновен триумф на западните кино пазари, въпреки че не всеки път филмите са разработвани от Toho. Godzilla от 1998 накара почитателите на истинската лента да се вършат, че нищо не се е случило и подобен филм въобще не се е появявал. Доста по-добре се вписа Godzilla от 2014, който бе последван от " Конг: Островът на черепа ", " Годзила: Кралят на чудовищата ", Godzilla VS. Kong и планувания за следващата година Godzilla x Kong: The New Empireна Адам Уингард.

Освен плана на Уингард, сега от Apple TV+ работят и по нов сериал: Monarch: Legacy of monsters, само че още няма информация по кое време ще излезе по стрийминг платформите.

За сметка на това новият филм на Toho има дата на излизане (3 ноември за Япония и 1 декември за САЩ) и цялостен филмов откъс.

Вижте го:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР